Încotro se mai îndreaptă România?

572

Nu mai miră pe nimeni  că în România  ultimilor 25 de ani se  întâmplă  lucruri ciudate,  multe dintre ele  independente de voinţa  noastră, ajungând tot săraci  într-o ţară bogată.

De altfel,  nu ştim  nici încotro ne îndreptăm  din moment   ce nici mult clamata construcţie europeană  pare să nu dea  la rândul ei  roadele  aşteptate. Cu atât mai mult  în România  dar şi pe bătrânul nostru continent,  unde o mână de oameni devin tot mai bogaţi, în vreme ce milioane de cetăţeni  trăiesc  în sărăcie  şi malnutriţie. Pe de altă parte  pretutindeni în lume, dar şi la graniţele  României  se aude tot mai  puternic  zăngănitul de arme, iar actele de terorism nu mai sunt  demult sub control, fiind atâta nesiguranţă  la fiinţa umană, de zici că a înnebunit cu adevărat  planeta. Dar să ne reîntoarcem  la matca noastră, unde, după o  relativă  acalmie şi linişte  aşternute peste ţară, după alegerile noului preşedinte al României, iată că s-a declanşat iarăşi isteria  în spaţiul public, colportată în special  de către politicieni  şi mass-media. Ceea  ce pare a nu ne surprinde, izvorând  parcă totul  din fiinţa noastră nativă dar şi  cu o evidentă contribuţie a celor ce s-a întâmplat în toată această perioadă  postdecembristă. Şi într-o mare măsură pentru  această stare  de spirit nocivă existentă  acum în România a avut-o Traian Băsescu în pernicioasele sale mandate prezidenţiale, din păcate  şi cu aportul multor „boboreni” naivi şi creduli,  obişnuiţi să  muşte nada demagogilor făcători de rele, furându-ne ţara fără milă.
Numai că acum vaporeanul  a plecat, dându-şi velele jos, ultimele sale behăituri  auzindu-se  tot  la un  pus de şpriţ, după care s-a retras strategic din motive uşor  de intuit. Chipurile, convieţuieşte în ambientul său familial şi cu  o pensie cu multe zerouri după cifra zece, după ce timp de 10 ani n-a lăsat nici măcar iarba să mai crească  prin ograda Palatului Cotroceni. Este  principalul motiv  pentru care  sperăm ca Klaus Iohannis  să fie un alt fel de preşedinte, cu atât mai mult  cu cât  a şi declarat că „domnia” sa va însemna un nou început după cei 25 de ani  trecuţi  de la căderea comunismului. Şi să-l credem că, dincolo  de nuanţele sale de exprimare, nu va dori  să devină un  alt preşedinte jucător,  dar  cu un alt stil, ci  îşi va duce la îndeplinire mandatul conform prerogativelor  sale constituţionale,cu precădere  pentru binele şi folosul României. Or, asta presupune, în primul rând o corectă  mediatizare  şi colaborare cu instituţiile  legitime ale statului. Desigur,  că nu-i va fi uşor în exercitarea  mandatului şi acest  lucru  va fi  determinat  de multe şi complexe  motive,  însemnând între altele existenţa  multor vespare şi intrigării pe scena  vieţii politice româneşti,  după cum  cabotismul   celor nesătui  şi lacomi  ce mişună prin  preajmă  vor  dori cu orice  preţ destabilizarea  politico-economică şi  socială a ţării,  numai  şi numai de a ajunge  cât mai repede  la ciolanele puterii. Altfel spun, actualul nostru preşedinte va trebui  să fie  cât se poate  de obiectiv  şi drept, echilibrat  dar intransigent  şi fără  compromisuri  în raport cu  toate  instituţiile statului şi cu ceea ce se întâmplă în viaţa publică românească. În plus, Klaus Iohannis  va trebui să înţeleagă  şi că este preşedintele  tuturor cetăţenilor  români, iar ca un paradox  să-şi explice  că deşi  în structura  demografică a României  predomină populaţia  cu venituri  reduse, dar  şi categorii   sociale  defavorizate,  aparent  orientat electoral preponderent  spre o putere şi un guvern de stânga, totuşi de aici s-a înclinat  prin vot balanţa  în favoarea unui candidat la preşedinţie de centru – dreapta. Ceea ce spune mult vizavi  de ceea ce  îşi  doresc românii  a fi ţara lor, adică  cu un viitor  însemnând  dezvoltare, progres  şi bunăstare socială, coeziune, unitate şi siguranţă naţională.
În acelaşi timp, nu trebuie ascunse  scenariile  pregătite  în  laboratoarele  serviciilor secrete interne  şi externe  ce au avut  ca miză  victoria  în alegerile  prezidenţiale  a unui personaj  care să dea  garanţia îndeplinirii tuturor obiectivelor stabilite  de marii strategi ai lumii occidentale – SUA, UE şi NATO, vizavi  de cele ce se întâmplă  în Europa  de Est, în Orientul  Mijlociu şi Lumea Arabă, şi până la urmă pretutindeni în lume. Aşa se şi explică  fenomenul  cu  reţelele  de socializare şi cu mobilizarea masivă a diasporei la votul din 16 Noiembrie   anul  trecut, susţinute  financiar din exterior  şi deopotrivă, diversiunea şi manipularea promovate  în interior. Este vorba  aici de intoxicarea  propagandistică prin mass media , aproape în totalitatea ei  îndreptată împotriva lui Victor Ponta. Astfel,  s-a insinuat  permanent  ideea că el şi PSD-ul  reprezintă comunismul, punându-i în cârcă, dincolo  de propriile greşeli  şi de actele de corupţie  din partid şi alte păcate „inventate”, terfelindu-i  şi compromiţându-i acestuia imaginea în ochii opiniei publice.
În schimb,  s-a uitat  voit şi faptul  că dincolo de acuzele aduse bătrânului  comunist Iliescu  şi lui Adrian Năstase, sunt la fel de vinovaţi în distrugerea patrimoniului  economic naţional şi cei din gena celor „de dreapta”  P. Roman, Traian Băsescu, Emil Boc, Radu Berceanu, Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Adrian Videanu, Elena Udrea, Sorin Blejnar, Roberta  Anastase, etc., demolatori pe faţă a economiei  naţionale  fără a reuşi  să pună ceva  în loc, dar care  au dat cale liberă  intereselor oculte şi  transformării României într-o semicolonie, sau mai exact  o sursă de materii prime şi o piaţă de desfacere pentru marile  trusturi  transnaţionale , globalizante. Nu în ultimul rând, în cei 10 ani  de putere şi guvernare băsisto-portocalie, marea corupţie  a atins paroxismul, fără ca justiţia  din România  să taie  cu aceeaşi măsură  pe ambele baricade ale politichiei româneşti. Şi se continuă  intoxicarea opiniei publice,  lipindu-i-se tot  timpul  PSD-ului eticheta  de „comunist”, Dar  se uită că  de fapt, multe  programe  de dreapta, inclusiv  distrugerea structurilor  economice, sociale  şi legislative  ale socialismului  multilateral  dezvoltat  a lui Nicolae Ceauşescu  au fost desfiinţate  chiar de  partidul care astăzi  este  pus mereu la stâlpul infamiei.
Iată de ce preşedintele Klaus Iohannis nu trebuie să uite toate aceste lucruri  şi să militeze  imparţial  şi fără  patimi  la reedificarea  în normalitate a României , devenind  obligatoriu   promotorul  modificării actualei  constituţii dar şi a unor  legi şi reforme  punctuale  care să  servească  naţiunea română  şi nu  protipendada, parvenitismul politic. Cu atât mai  mult cu cât  este tot mai evidentă tendinţa marilor mahări ai lumii să lovească  în coeziunea  naţională, dintr-o ţară în alta, iar României i-a  trecut de multe ori  glonţul  pe lângă ureche, existând miza dezlipirii Transilvaniei de la patria mamă,  prin încurajarea  tot mai evidentă a elementelor  iredentist-separatiste dinăuntru şi din afara fruntariilor ţării. De aici şi speranţa  dar şi temerea  că după eşuarea  USL, preşedintele Iohannis  va şti să  gestioneze  şi să disloce  orice  manevre  externe  şi interne ascunse, şi nu va fi  o simplă  „petardă fumigenă”  în spatele  căreia alţii  uneltesc  la şubrezirea  independenţei şi unităţii  noastre  naţionale.
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.