Inconștiență și multă prostie! Un club și un restaurant au organizat petreceri, iar un candidat la primărie chef de ziua de naștere, ignorând recomandările autorităților!

4762

În ciuda recomandărilor venite de la autorități, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), în mai multe locații din Târgu-Jiu au avut loc, weekend-ul trecut, evenimente cu public. Un club și un restaurant din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu au organizat petreceri cu zeci de persoane, iar candidatul ProRomânia la Primăria Drăguțești a făcut chef de ziua sa de naștere, în localul pe care-l deține în comună.

Până la finele săptămânii trecute restricțiile impuse de autorități specificau, printre altele, că evenimentele culturale și de divertisment cu participarea a peste 100 de persoane, în spații închise, au fost suspendate până pe data de 31 martie a.c.. Cu toate acestea, a fost seară de petrecere, vineri, într-un club din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, iar unele surse susțin că erau eliberate bilete de intrare până la numărul 90, pentru a evita eventuale sancțiuni, în cazul unor controale ale autorităților. De altfel la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj au desfășurat, în noaptea de 13 spre 14 martie, o acțiune de verificare în cluburile de noapte din județul Gorj, privind respectarea numărului de persoane în spații închise și a măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecției cu noul coronavirus.
,,În urma verificărilor, au fost aplicate 4 sancțiuni de către Direcția de Sănătate Publică Gorj pentru absența dezinfectantului în spațiile în care își desfășoară activitatea cluburile de noapte și alte cinci sancțiuni, aplicate de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, pentru încălcarea prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a informat, sâmbătă, Prefectura Gorj.Tot sâmbătă, clubul respectiv a anunțat că va urma recomandările Ministerului Sănătății și va suspenda evenimentele de weekend, până pe 4 aprilie. ,,Siguranța noastră, a tuturor este cea mai importantă! Urmăm recomandările Ministerului Sănătății, evităm aglomerația, iar până pe 4 aprilie vom suspenda serile de petreceri! Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului. Nici un cunoscut restaurant din zona centrală a orașului nu a respectat recomandările și a organizat, sâmbătă seara, majoratul fiicei unui oficial din județ la care au participat zeci de tineri.

Moșoiu, chef de coronavirus
Vasile Moșoiu, cel care a fost desemnat de organizația județeană a ProRomânia ca și candidat pentru funcția de primar al comunei Drăguțești, și-a serbat ziua, în avans, sâmbătă seara, la fostul său restaurant ,,MVM” din localitate. Zeci de persoane au fost prezente la petrecerea organizată de Moșoiu, ignorând recomandările venite din partea autorităților în privința prevenirii răspândirii coronavirus. Surse din zonă afirmă că, până spre miezul nopții, mai multe mașini i-au adus pe invitați, mulți dintre aceștia oameni din comună, adică pe cei pe votul cărora se bazează Moșoiu.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Niște prosti, iar din cauza ăstora au toți de suferit. Prostia, îngâmfarea, lingusirea, destrabalarea sunt la ele acasa, aici în Gorj. Necivilizați nu stiu decat chiolhanuri cu lautari, niște înapoiați.

  2. Domnule fost primar ,matale nu poti sta strâmb și sa gândești drept ,ca dupa toate isprăvile făcute, nu mai tine cu mancarica si povestile expirate pe care meta le oferi ,nu mai sunt de actualitate,asa ca resemneazate si veziti de drum……Ai fost,si vei ramane ,vesnic in amintirea alegatorilor……..Si ca o recomandare ,cum de ai purces in vreme de restriște sa faci chermeza ……..halal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here