După ce a trimis acasă, luna trecută, peste 300 de angajați ai Minprest Serv Rovinari, ei având contracte pe perioadă determinată, directorul unității Gabriel Giorgi este acuzat că ar continua, în aceste zile, epurările din subunitatea CEO. Giorgi este acuzat că face demersuri incorecte pentru a-i lăsa fără serviciu pe angajații TESA, deveniți incomozi, deoarece respectivii nu ar fi percutat la solicitările managerului, el desființându-le posturile prin schimbarea denumirii serviciilor din care aceștia făceau parte. Este și cazul unuia dintre consilierii juridici ai Minprest, care, ieri, a intrat în greva foamei în semn de protest față de abuzurile la care acesta, și soția sa, spun că sunt supuși. Filimon Tiriplică face grevă de miercuri, de la ora 08.00, în fața Minprest Serv.
Consiliul de Administrație a Minprest, întrunit, luni, într-o ședință la sediul unității, nu a aprobat propunerile de modificare a organigramei societății, prin desființarea unor posturi, solicitate de managerul Gabriel Giorgi. CA-ul nu a fost de acord cu pretențiile managerului care vroia să desființeze în jur de zece posturi TESA, membrii acestui for explicându-i managerului că trimiterea acestor persoane acasă nu se justifică. Giorgi nu a renunțat însă la dorința de a scăpa de salariații incomozi, el fiind de acord ca în ședința CA-ului de miercuri să prezinte acestui organism și explicații legate de întreruperea contractelor de muncă încheiate atât pe perioadă determinată, cât și nedeterminată.
“Îmi indica cine să câștige licitațiile”!
Unul dintre posturile propuse spre desființare prin transformarea Serviciului Tehnic IT în Seviciu Mentenanță DDD, este și cel al consilierului juridic Filimon Tiriplică, angajat de un deceniu în cadrul Minprest. Salariatul deși a primit calificativul “Foarte bine” la evaluările făcute în ianuarie, el nu a fost salvat de trecerea sa pe “lista neagră” a managerului Giorgi.
Tiriplică susține că ar fi intrat în dizgrația managerului nu pentru că nu și-ar fi făcut treaba, ci pentru că a cerut managerului general să respecte regulamentul de achiziții și aprovizionare, el fiind atunci șef al Biroului Comercial.
“Mi se cerea să avantajez anumite firme private la licitațiile privind achiziționarea de servicii și produse, organizate de Minprest. Nu este singura problemă apărută în relațiile profesionale dintre noi doi. Am avut cu dânsul mai multe discuții după ce m-am trezit cu firme care ne aduceau diverse produse, gen șalopete, mobilier, fără ca respectivele să fi participat la vreo licitație organizată de Minprest. De câte ori avertizam managerul că facem greșeli crase, dânsul se supăra. Dovadă că în ianuarie mi-a și desființat biroul la care lucram și mi-a dat decizie să fie conducător formație de lucru, deși fusesem încadrat ca și consilier juridic”, povestește Filimon Tiriplică.
Acesta a explicat că, prin delegare, a primit postul de consilier juridic la Serviciul Tehnic și IT al Minprest, unde, din 60 în 60 de zile i se dădea o prelungire a delegației pe post. “În august 2015, pe data de 1 a înființat Biroul Juridic unde am fost mutat, pentru o zi. Biroul nu s-a constituit pentru mine, ci pentru fiul fostului judecător Bănică, angajat atunci în unitate, dar mutat la scurt timp la CEO. Pe 3 august sunt mutat, prin decizie, consilier juridic la Serviciu Tehnic IT, unde lucrez și în prezent. Postul meu dispare însă în noua organigramă pe care miercuri la ora 13.00 o discută CA-ul unității”, a completat Tiriplică.
Soțul și soția, puși la zid
Juristul intrat, ieri, în greva foamei susține că și postul soției are aceeași soartă. Eugenia Tiriplică, conducător formație de lucru, ajunge și ea din dispoziția managerului general să i se suspende contractul individual de muncă pentru a fi cercetată disciplinar pe motive “imaginare”. Momentan există pe rol o contestație la Tribunalul Gorj pentru a anula decizia emisă de managerul general al societății. Pe perioada procesului salariata se află la domiciliu, în timp ce soțul este în greva foamei.
Serviciul Comercial și el desființat!
Florin Șarapatin, angajat la Serviciul Comercial, în funcția de șef serviciu, are și el soarta lui Tiriplică, acesta nefiind de acord cu încheierea unui contract pentru servicii telefonice. Giorgi ar fi vrut un telefon mult mai performant și unele servicii costisitoare incluse în abonament, lucru cu care Șarapatin nu a fost de acord. Răzbunător, după ce l-a amenințat pe subaltern că va rămâne pe drumuri, Giorgi i-a și desființat acestuia postul, angajatul fiind unul dintre cei puși în discuție în ședința de CA de miercuri.
Corbu Gheorghe, salariat al Serviciului Tehnic IT, are și el postul pus acum spre desființare, omul făcându-se “vinovat” că ar fi vorbit împotriva conducerii, nepercutând la solicitările incorecte ale managerului general.
Pilele rămân
În perioada 2012-2016, administrația Giorgi a făcut 25 de noi angajări la TESA, numai la sediul administrativ al unității. Alte zeci s-au făcut, de asemenea, la sediile secundare, asta deși unitatea nu ar mai fi trebuit să angajeze personal fiind supradimensionat.
Anamaria Stoica
asa va trebuie ,dar sa avem in vedere ca acest sarapatin face pe lupul moralist si ar vrea sa scoata castanele cu mana altuia,iar tiriplica sufera de desteptaciune.acum sa vedem de ce sunteti in stare cu incompetentul de giorgi,daca puteti sa albiti din nou filele negre din istoria minprest-ului.ce ziceti de vintileasca,a avut dreptate cand l-a ejectat pe giorgi?
A avut perfecta dreptate. Păcat că Serbanescu l-a făcut vice la sindicat si l-a salvat. Dar, fie roata si pătrată tot se-nvarte ea odată. Deja este în colțul pătratului si așteaptă rostogolirea pe o altă latură. Oricum, cei frumos prea mult nu tine, iar timpul a expirat.