Închizător nou pentru Pandurii

212

Edi Iordănescu a rezolvat problema închizătorului la Pandurii odată cu aducerea lui Adrian Ropotan, însă aducerea fostului jucător al Petrolului îi oferă tehnicianului gorjenilor și soluții pentru linia de fund.

Alături de fostul dinamovist Aliosa Vojnovic, Adrian Ropotan a fost pe lista lui Edi Iordănescu pentru acoperirea postului de mijlocaș defensiv, acolo unde a avut multe probleme în prima parte a campionatului, când a fost nevoit să apeleze la neexperimentatul Pițian sau să improvizeze prin urcarea lui Săpunaru la mijlocul terenului. Lăsându-și clauze în contract pentru a putea pleca liber de contract, Adrian Ropotan a reușit să prindă trenul și se va lupta cu Pandurii pentru podiumul Ligii 1 plecând de la codașa campionatului, Petrolul Ploiești.

Săpunaru, trimis să întărească defensiva
Tehnicianul pandurilor și-a dorit întărirea echipei cu încă un închizător în ideea de a-l putea folosi în play-off pe Săpunaru ca fundaș central, iar Ropotan a fost unul dintre jucătorii pe care i-a pus pe lista oferită conducerii. Deși vine de la Petrolul, Ropotan s-a remarcat în România ca jucător al celor de la Dinamo, echipă de la care a trecut în 2009 la Dinamo Moscova în schimbul a 3 milioane euro. În Rusia a mai jucat pentru Tom Tomsk și Volga Novgorod, iar înainte de a reveni în țară pentru a juca la Petrolul a evoluat și în Azerbaijan, la FK Gabala.

Printre “durii” Ligii 1
Ropotan și-a “câștigat” reputația unui fotbalist dur, în ultima parte a carierei sale fiind extrem de des sancționat cu cartonașe galbene sau chiar roșii.
Chiar și în acest campionat, Ropotan a evoluat în 18 partide în tricoul Petrolului și a strâns nu mai puțin de 11 cartonașe galbene, în două partide fiind eliminat pentru “achiziționarea” a câte două astfel de avertismente. De altfel, Ropotan nu va putea juca la Târgu Mureș, îm primul meci al Pandurilor din sezonul de primăvară, mijlocașul fiind eliminat în partida disputată de prahoveni chiar împotriva celor de la ASA.
Edi Iordănescu a luat decizia de a-l aduce la Târgu-Jiu pe Ropotan abia după ce federația a anunțat că la finele sezonului regulat se vor șterge cartonașele galbene.

Internațional
Ropotan are și cinci selecții la echipa națională, la nivel de seniori el debutând în 2008, într-un meci contra Georgiei, convocat de Victor Pițurcă. Ultimele jocuri sub tricolor au fost jucate de Ropotan în 2011, când selecționer era Răzvan Lucescu. Noul mijlocaș al Pandurilor ar putea fi el pe lista jucătorilor pe care Anghel Iordănescu i-ar putea convoca pentru turneul echipei naționale alături de alți jucători ai echipei gorjene, Săpunaru, Nistor, Răduț și Hora fiind și ei pe o listă mai lungă a selecționerului României.

Mai vor încă doi jucători
Ropotan este cel de-al doilea jucător transferat de Pandurii în această iarnă, după ce Florin Acsinte a fost adus de la FC Botoșani pentru a acoperi plecarea fundașului stânga Marko Momcilovic. Conform celor declarate, conducerea Pandurilor dorește să mai transfere în această iarnă cel puțin un atacant și un fundaș central, două posturi pentru care Iordănescu junior consideră că nu are suficiente variante. Aproape întreg sezonul de toamnă, după plecarea lui Mihai Roman, pe postul de vârf a evoluat Hora, în vreme ce Wellington a fost mai mereu accidentat. În ceea ce privește centrul defensivei, acolo unde Edi Iordănescu l-a pierdut pe Filippetto, dar l-a câștigat pe Erico, tehnicianul Pandurilor mai vrea un fundaș central puternic și sigur în evoluții.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here