Închisoare cu suspendare pentru şantaj

448

Un bărbat din Fărcăşeşti, trimis în judecată după ce a şantajat un elev de liceu, a fost condamnat ieri de Judecătoria Târgu-Jiu la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Cosmin Săpunaru, un tânăr de 28 de ani, din comuna Fărcășești, a ajuns după gratii după ce i-a cerut bani unui elev de la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, ameninţându-l că altfel va avea probleme. Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au pronunţat ieri sentinţa în acest dosar: „Condamnă inculpatul Săpunaru Cosmin-Constantin, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”. Pe durata termenului de supraveghere, tânărul va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, acesta nu are voie să părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Totodată, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Fărcăşeşti, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Amendă de 4.000 de lei pentru favorizarea infractorului
În acelaşi dosar, un alt bărbat a fost condamnat să plătească o amendă de 4000 de lei pentru favorizarea infractorului. „Condamnă inculpatul Opriţa Liviu, la pedeapsa de 200 de zile amendă a câte 20 lei, respectiv 4000 lei, ce se va executa conform art. 559 C.pr.pen.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu-Jiu.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Morie Nicolae comandantul politiei din Bumbesti-Jiu a luat spaga de la Fane Dogaru patronul de la Castru Roman materiale de constructii pentru vila lui de la intrarea in oras.Morie favorizeaza infractorii de aici din Sadu contra cost, acesta cumpara diferite marfuri (haine ,parfumuri telefoane) de la hotii veniti din afara.Cativa hotii care au vandut lui Morie chiar in sediul de politie este Palamarenco Oliver si fratii acestuia .Alt politist care cumpara marfa de la hoti este Gutescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here