Închiderea anului școlar 2018 – 2019 la C.N. „S.H.” Tărgu-Jiu

1001

Vineri, 14 iunie 2019, la ora 13.00, în Amfiteatrul Colegiului Național „Spiru Haret” a avut loc festivitatea de premiere a elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Sala, care este destul de mare, a fost arhiplină. Cred că au fost peste 250 de elevi și diriginții de la aceste clase. Am avut onoarea de a fi invitat de doamna profesor dr. Carmen Cosmulescu (directorul colegiului), împreună cu un grup reprezentativ al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj pentru a participa la această festivitate.
Este pentru prima dată când particip la încheierea unui an școlar la acest prestigios colegiu gorjean. În toamna anului trecut am participat la deschidere, iar acum am zis să particip și la închidere și bine-am făcut. Mulțumesc din suflet doamnei directoare pentru invitație. Am rămas plăcut surprins împreună cu întreaga delegație de numărul mare de premianți și în mod special de mediile mari pe care le-au obținut acești elevi, inclusiv medii de 10.
După festivitate, când am făcut și câteva fotografii de grup la care a participat și doamna profesor dr. Marcela Mrejeru – inspectorul școlar general, am întrebat-o pe doamna directoare cum de s-au obținut asemenea rezultate frumoase. Dânsa, cu vădită bucurie că noi cei din afara colegiului am constat și apreciem rezultatele finale ale unui an de învățământ de la C.N.„S.H.”, a răspuns cu amabilitate precizând următoarele: „Colegiul Național Spiru Haret dorește să realizeze un demers educațional circumscris domeniului excelenței, în vederea dezvoltării unor personalități valoroase, creativ-pragmatice, moral-civice, europene, cu abilități de comunicare și competențe intelectuale, să dezvolte diverse parteneriate îmbogățind calitatea educației, să coopereze cu instituții prestigioase la nivel național și internațional, să promoveze politici pozitive în relația cu comunitatea. Pe an ce trece, colegiul nostru atrage cei mai buni elevi din județ, motivați de obținerea performanțelor și a excelenței de către toți cei care urmează cursurile aici, la una dintre cele mai vechi școli din județul Gorj, înființată în anul 1832. Derulăm o politică eficientă de selecție și valorizare a personalului în vederea creșterii calității educației, instituind un spirit academic în dezbaterile, atitudinile și comportamentele profesorilor de la acest colegiu și educarea tinerilor în spiritul cetățeniei democratice, înțelegerea, respectarea și exercitarea drepturilor omului, practicarea democrației coparticipative pentru a fi pregătiți pentru construirea unei cariere de succes în acord cu cerințele comunității locale, naționale sau internaționale și realizarea unei tranziții line spre piața muncii”.

Diplome și Certificate de voluntariat pentru membrii Cercului „Cultul Eroilor” de la C.N.„S.H.” Târgu-Jiu
Din partea conducerii Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Județului Gorj au fost prezenți la festivitatea de premiere de la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, domnul inginer Dan Toropu, prim-vicepreședinte al asociației, domnul prof. Ion Pința, vicepreședinte, doamna prof. dr. Elena Cornoiu, doamna dir. Viorica Ionescu, domnul ing. Vasile Ionescu, membri ai Biroului Executiv și lt.col. (r.) Gheorghe Bușe, secretar-executiv. Cu acest prilej, asociația noastră a acordat doamnei profesoare dr. Carmen Cosmulescu, președinte de onoare al Cercului „Cultul Eroilor” din cadrul acestei instituții școlare, un Certificat de voluntariat pentru participarea la Simpozionul „9 Mai – arc peste timp” desfășurat în cadrul Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj la data de 9 mai 2019. Asemenea „premii” au mai primit: doamna prof. dr. Elena Cornoiu și elevii Catană Mădălin, Ciobanu Alexandra, Croitoru Roxana, Moța Alexandra și Negomireanu Bianca.
Sub coordonarea doamnei profesor dr. Elena Cornoiu, președintele executiv al Cercului „Cultul Eroilor” din C.N. „S.H.”, membrii acestui cerc au participat la acțiuni omagiale dedicate eroilor, au depus coroane de flori la o serie de monumente, iar în luna aprilie, au îngrijit o parcelă cu mormintele Eroilor din Primul Război Mondial, situată într-un perimetru din Cimitirul Municipal. Precizăm că toate activitățile de cultură și educație patriotică organizate de membrii Cercului „Cultul Eroilor” C.N. „S.H.” se desfășoară conform Protocolului de Colaborare nr. 9870/04.07.2015, semnat între Asociaţia Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Ministerul Educației Naţionale”, dar și al Protocolului de Colaborare nr. 14480 din 02.10.2015 semnat între Inspectoratul Școlar Județean Gorj și A.N.C.E. „R.M.” Gorj. Pentru activitățile desfășurate o parte din elevi au fost recompensați cu diplome astfel: Arbazanovici Alexandra Andreea, Babucea Iulia, Benegui Alexandra Gabriela, Bobic Elena-Daria, Catană Andei Mădălin, Croitoru Roxana, Călugăru Denisa Octavia, Costache Bianca, Ciobanu Mihaela Alexandra, Mercioiu Albert Cristian, Olaru Lucian, Negomireanu Bianca, Toropu Gligor-Adrian, Vatavu Ana-Maria, Vitejanu Emilia Alisa – toți de la clasa a XI-a B, Grecu Marius-Andrei și Bianca Elena Daria.
Pe această cale aducem mulțumiri conducerii Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, doamnei profesor dr. Elena Cornoiu și tuturor membrilor acestui cerc pentru întreaga activitate desfășurată în anul școlar 2018 – 2019.
Lt. col. (r.) Gheorghe Bușe, secretar executiv al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj (A.N.C.E.„R.M.” Gorj)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here