Începe Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”

356

Vineri va debuta cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”. Acesta se va desfăşura în perioada 24 – 26 octombrie, la Târgu-Jiu şi la Runcu.

Manifestare deschisă umoriştilor  profe-sionişti sau ne-profesionişti, Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” a ajuns la cea de-a XXII-a ediţie şi se va desfăşura pe următoarele secţiuni: concurs pentru cea mai bună carte de umor a anului, epigramă, fabulă, proză umoristică scurtă, parodie/poezie satirică şi caricatură/fotografie umoristică. Festivalul va debuta vineri, 24 octombrie, când se va întruni juriul naţional şi vor avea loc lucrările de jurizare. Ca în fiecare an, în cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul internaţional de caricatură, întâlniri cu epigramiştii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziţii, spectacole, dar şi lansări de carte şi reviste. În cursul zilei de 25 octombrie, la ora 17:00, la Muzeul Judeţean Gorj va avea loc vernisajul celei de-a III-a ediţii a Salonului Internaţional de Caricatură, cu participanţi din Algeria, Argentina, Brazilia, Franţa, Spania, SUA, Arabia Saudită, Armenia, China, Georgia, Ungaria, Malaezia şi România, şi lansarea albumului de caricatură. De la ora 18:00, în aceeaşi locaţie, va avea loc lansarea mai multor cărţi şi reviste:  „Sonete desuete”, de Grig M. Dobreanu, „Catrene de…8+1”, de Ion Trancău, revista de umor „Hazul”, editată de CJCPCT Gorj, şi periodicul „Ceaşca de cafea”.

Gala Laureaţilor, la Runcu
Duminică, de la ora 10:30, în Căminul Cultural Bâltişoara din Runcu, se vor desfăşura un spectacol de muzică susţinut de Ansamblul Folcloric din localitate şi Gala Laureaţilor. Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu şi Societatea Umoriştilor Gorjeni.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here