Începe dezinsecţia manuală şi aeriană la Târgu-Jiu

222

Dezinsecţia împotriva ţânţarilor, căpuşelor, muştelor şi altor insecte, a fost demarată începând de ieri la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Aceasta va fi executată în trei etape.

Substanţe împotriva înmulţirii acestor insecte au fost aplicate, ieri dimineaţă, în zona Abator, ulterior procedura manuală fiind amânată datorită atenţionării meteorologice de ploi la nivelul municipiului. “Dezinsecţia manuală s-a început în zona Abator şi se întrerupe pe perioada zilelor când sunt anunţate precipitaţii. Este necesar ca atunci când se aplică substanţele cu pricina, temperatura de afară să fie crescută şi să nu existe ploi. La nivelul municipiului, vom face în acest an, dezinsecţia în trei etape: una manuală şi două aeriene, adică cu ajutorul unui avion. Se vor folosi substanţe atât pentru combaterea ţânţarilor, cât şi a muştelor şi căpuşelor, dar se vor aplica şi substanţe larvicide pentru distrugerea larvelor. Perioada dintre etape diferă, în funcţie de starea vremii, însă per general, între primele două etape de dezinsecţie este o perioadă de pauză de circa două săptămâni, iar între cea de-a doua şi a treia trebuie să treacă maxim 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Lavinia Petriţa.
dezinsectie1Contractul pentru dezinsecţia ce va fi executată în acest an la Târgu-Jiu este de 80.000 de lei, pentru toate cele trei etape. Până în acest an, contractul de dezinsecţie era uşor mai mic, deoarece era o singură etapă de dezinsecţie aeriană, anul acesta fiind programate două astfel de intervenţii.
Pulverizarea aeriană va avea loc asupra municipiului Târgu-Jiu, în zonele cu vegetaţie abundentă. Acţiunea are drept scop reducerea densităţii insectelor la nivelul municipiului şi se desfăşoară respectând normele sanitare specifice. Substanţa folosită la dezinsecţie este omologată şi nu este dăunătoare oamenilor şi animalelor. De asemenea, Primăria Târgu-Jiu recomandă apicultorilor luarea măsurilor necesare pentru protejarea albinelor. Substanţele ce stau la baza acţiunii de dezinsecţie se vor aplica atât în spaţiile verzi, cât şi în apropierea oazelor de apă şi a gardurilor vii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here