Începe campania de vaccinare antigripală gratuită. Primele doze au ajuns în Gorj

919

Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de vaccinuri antigripale, iar campania de vaccinare gratuită, din sezonul 2019 -2020, va începe din a doua jumătate a lunii octombrie. În Gorj au ajuns deja primele doze de vaccin.

„Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon”, a transmis Ministerul Sănătății.
Potrivit Ministerului Sănătății, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide.
Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical. În Gorj au fost repartizate primele doze. „A ajuns prima tranșă pentru cadrele medicale. Este vorba de 770 de doze de vaccin”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie. Totodată, ministrul Sănătății anunță că în acest an campania începe mai devreme. „În ultimii doi ani am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare «door- to door» pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here