Incendiu violent la Hurezani soldat cu cinci persoane rănite și nouă mașini distruse

513

O explozie puternică s-a produs, ieri dimineață, la o conductă de gaz a OMV Petrom, aflată în comuna Hurezani. Deflagrația a fost urmată de un incendiu violent, iar cinci persoane au fost rănite. Nouă maşini parcate în zonă au luat foc, iar șase au fost distruse de flăcări. Doi dintre cei cinci bărbați care au suferit arsuri au fost transportați la spital, însă se află în afara oricărui pericol.

”Au fost două persoane cu arsuri minore pe mâini, care au fost transportate la spitalul din Târgu-Cărbunești”, a precizat Marinică Niculescu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj. Cu ajutorul pompierilor, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment.

”În urma incendiului de la conducta de gaz din Hurezani au fost distruse nouă autoturisme, din care trei parțial, o anexă gospodărească, o claie de fân, parțial sediul Transgaz și un gard. Au fost înregistrate cinci victime cu leziuni ușoare. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, distrugere, nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Trei dintre răniți sunt angajați ai Transgaz, unul al Romgaz și a cincea victimă este un agent de pază. Angajații Transgaz efectuează lucrări la Hurezani, în cadrul proiectului BRUA, care vizează construirea pe teritoriul României a unei conducte noi de transport gaze naturale pe direcția Podișor-Corbu – Hurezani – Hațeg – Recaș – Horia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here