Incendiu la două gospodării din Gorj

413
incendiuDupă ce s-au certat, i-a dat foc la gospodărie
Două incendii au ţinut în alertă pompierii gorjeni, în primul dintre acestea fiind gata să piară mai mult animale. Pagubele materiale de la cele două incendii ajung, cumulate, la suma de 5 500 lei, arzând acoperiş, planşeu, obicete de mobilier şi îmbrăcăminte. Din fericire nu au existat victime.

Un adăpost de animale din comuna Stăneşti a ars aproape în întregime duminică seara fiind, se pare, un incendiu provocat intenţionat. Din fericire, proprietarii şi vecinii acesteia au reuşit să ia, la timp, animalele din calea flăcărilor. Cei care au intervenit pentru a stinge focul ce curpinsese respectivul adăpost, aflat în gospodăria Mariei D., din Vălari, comuna Stăneşti, sunt pompierii din cadrul Detaşamentului Târgu – Jiu. Potrivit ofiţerului de presă a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu, au ars acoperişul adăpostului de animale construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 60 metri pătraţi, planşeul din lemn al construcţiei pe o suprafaţă de circa 40 metri pătraţi, precum şi aproximativ două tone de plante furajere. Din primele cercetări se pare că pagubele ajung la suma de cinci mii lei.
Incendiu şi în Plopşoru
Tot focului a căzut pradă şi o anexă gospodărească din comuna Plopşoru. Incendiul a distrus aobiecte de mobilier şi de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 500 lei. Pentru stingerea flăcărilor s-a intervenit cu o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă. Cauza probabilă a incendiului este, se pare, „flacără – focul deschis în spaţii închise”.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here