Incendiu de vegetație la Scoarța, pe o suprafață de 20 de hectare! Au intervenit pompierii și localnicii

833

Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, miercuri seara, în comuna Scoarța. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, nu mai puţin de 20 de hectare de iarbă uscată au ars.
“În urma incendiului de vegetație uscată izbucnit în comuna Scoarța au ars aproximativ 20 de hectare de vegetație.Au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Scoarța și cetățeni ai comunei.
Cauza probabilă a incendiului este focul deschis folosit în spații deschise”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Aproximativ 35 de cetățeni din Raba și Bobu, în frunte cu primarul Ion Stamatoiu, s-au alăturat pompierilor, care au acţionat pentru stingerea flăcărilor. Focul a fost văzut încă de pe zi și ar fi fost pus de o localnică.
Edilul-șef Ion Stamatoiu le-a transmis cetățenilor și pompierilor mulțumiri pentru felul cum au intervenit să lichideze focul, susținând că un incendiu, de asemenea, proporții nu s-a mai înregistrat în Scoarța.
L.F./ A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here