Încă un eșec acasă! Pandurii nu a rupt blestemul nici cu Farul

1062

Pandurii Târgu Jiu rămâne fără victorie pe Stadionul Municipal și pe ultimul loc în liga secundă. Restanța cu Farul Constanța nu a adus succesul mult dorit, ba mai mult, gorjenii au pierdut din nou și au doar 3 puncte din 9 etape. Singurul gol al confruntării de la Târgu-Jiu a fost înscris în minutul 34, de Marius Leca, după o fază fixă. Jucătorul vizitatorilor a marcat cu călcâiul, după o acțiune confuză petrecută în careul nostru. Pandurii au avut două oportunități bune de a înscrie până în pauză, dar Vaida (26) a șutat în Dur-Bozoancă, iar Velcotă nu a nimerit poarta dintr-o lovitură liberă de la marginea careului (45). În minutul 70, speranțele gazdelor de a reveni în meci s-au năruit. Jaiteh a văzut al doilea galben după o intrare la Măzărache, iar gorjenii au jucat din nou în inferioritate numerică. Chiar și așa, Remacle (80, 90) a avut două bune oportunități pe final de partidă, dar scorul a rămas neschimbat.
PANDURII TÂRGU JIU – FARUL CONSTANȚA 0-1 (0-1)
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj);
Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare); Rezervă: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).
A marcat Marius Leca (34`)
Cartonaș roșu: Bakary Jaiteh (al doilea galben în minutul 70)
Pandurii: Aldescu – Erhard, Moisie, C-tin Grecu (cpt.) – Jaiteh, Buaben (Andr. Dobre 83’) – Luzemo (Bunga 46’), Felipe Acosta, Remacle, Ct. Vaida (Zaborowski 79’) – Velcotă (Dodoi 46’). Rezerve neutilizate: Iovicin – Leo. Gheorghe, Al. Vasilescu, Habet, Nic. Cotolan. Antrenor: Călin Cojocaru
Farul: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca (Cruceru, 58`), V. Lică, D. Panait, Fl. Bălan, Bîrnoi, Antoche (cpt.), Al. Stoica (Cărăruș, 58`), Banyoi, Măzărache. Rezerve neutilizate: Agachi – Șt. Rus, Ant., Hordouan, Carabela, Rob. Silaghi. Antrenor: Ianis Zicu

Cojocaru a comparat Pandurii cu Dinamo
Antrenorul timișorean Călin Cojocaru pare tot mai debusolat după parcursul din acest campionat, dar insistă că echipa este în creștere de la meci la meci. Tehnicianul gazdelor nu a mai acuzat arbitrajul, în schimb i-a comparat pe panduri cu Dinamo, o altă echipă în reconstrucție. De la inaugurarea stadionului, gorjenii nu au bătut pe nimeni acasă.
,,Chiar dacă am jucat în inferioritate numerică, eu zic că am reușit să punem presiune. Nu știu dacă meritam să câștigăm, dar sigur nu meritam să pierdem astăzi. Chiar dacă am luat cartonaș roșu, nu am ce să reproșez brigăzii de arbitrii. Consider că nu am mai avut prospețimea fizică necesară, dar am jucat bine. Îmi reproșez că nu l-am schimbat mai repede pe Jaiteh, având ei 1-0 am vrut să-l scot, să bag un jucător mai ofensiv.
Ca joc sau ca atitudine, nu am ce să le reproșez. E o rușine pentru orice echipă să nu câștige acasă pe un stadion nou. E frustrant, dar la fel, există mai multe cauze. Uitați-vă la o echipă ca Dinamo, care a făcut 9 transferuri, nu 30, este în reconstrucție și are același parcurs, pentru că este foarte greu să faci o echipă, țac-pac, să meargă”, a declarat Cojocaru.
Tehnicianul a mai spus că va rămâne la cârma echipei. ,,Nu-mi simt postul în pericol, fiindcă muncesc și rezultatele care au fost sunt din mai multe cauze, nu doar sportive.
Consider că echipa a arătat tot mai bine de la meci la meci și nu suntem o echipă care să ‘merite’ ultimul loc. Cu siguranță, meciurile viitoare vom aduna și puncte. Obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare”, a mai spus principalul gorjenilor. În schimb, antrenorul vizitatorilor, Ianis Zicu, a avut un discurs pragmatic. Fostul internațional a declarat că echipa sa a meritat victoria, iar Farul are ambiții de promovare în acest an.,,Pe noi ne-au interesat cele trei puncte. Știam că va fi o partidă foarte grea cu un adversar care nu avea ce să piardă. Noi ne dorim să ajungem în prima ligă. Lucrurile sunt clare pentru mine, sper să îndeplinesc obiectivul de a intra în play-off, după care vom vedea. Am mare încredere în băieți și sperăm ca Farul să revină în prima ligă. Normal că e just rezultatul, diferența putea să fie și mai mare”, a precizat Zicu, iritat de întrebările reporterilor, care sugerau că un egal era mai normal. În runda viitoare, Pandurii joacă la FK Csikszereda.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here