Încă o premieră pentru echipa de handbal

882

Senioarele de la Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu s-au calificat în Turul II al Cupei României. Echipa lui Liviu Andrieș a depășit-o, încă o dată pe SCM Craiova, de data această pe teren propriu. După victoria din campionat, gorjencele s-au impus și în a doua competiție organizată de FRH, scor 36-31. Meciul a fost controlat de gazde, care s-au desprins în partea a doua a confruntării. Până în pauză, ambele echipe s-au succedat la conducerea partidei, dar tot gorjencele au intrat la cabine cu avantaj minimum, scor 15-14. Publicul a fost din nou la înălțime, aproximativ 1.000 de spectatori purtând echipa favorită spre o calificare, în premieră, în această fază a competiției.
,,Cred că și astăzi am demonstrat că atunci când suntem concentrați 100% avem un cuvânt greu de spus. Le mulțumesc și spectatorilor pe această cale, au fost prezenți în număr foarte mare și am început să-i învățăm cu victoriile, cu combativitatea noastră și cred că aceste lucruri le plac la maximum. Pentru ei jucăm și ne bucurăm împreună. Trebuie să mergem pe drumul nostru, deși nu credeam că vom realiza aceste lucruri. Suntem fericiți. Se demonstrează că prin muncă, determinare și modestie putem să facem lucruri frumoase. Fetele au muncit foarte mult și au văzut că victoriile aduc victorii, aduc o stare de spirit foarte bună și vom încerca să mergem cât mai mult pe acest drum”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș. Principalul gorjenilor a mai spus că ar vrea o echipă de valoare apropiată în turul următor al cupei. ,,Am vrea un adversar ca Slatina, de nivelul nostru, ar fi nemaipomenit. Orice adversar este foarte greu în Cupa României, mai ales de acum încolo. Vom vedea ce decid sorții și vom juca cu încredere”. Ira Zinatullina a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale gorjencelor și principala marcatoare din tabăra gazdelor, cu 7 goluri. Sportiva din Ucraina a admis că și discursul antrenorului, de la pauza meciului, a făcut diferența. ,,Am avut o partidă grea. Ne așteptam la acest lucru, dar unitatea grupului, atitudinea și munca au făcut diferență în acest joc. După o primă repriză nu foarte bună, am avut la pauză o discuție cu domnul profesor și am reușit să ne mobilizăm. Ne-a spus că putem mult mai mult și a avut încredere în noi. Se știe că la Târgu Jiu publicul contează foarte mult. De fiecare dată, am avut un public în număr foarte mare, care ne-a susținut meci de meci. În ultimul timp i-am învățat cu victorii și mă bucur foarte mult că am reușit să dovedim că putem face jocuri bune, chiar dacă suntem o nou-promovată. Orice echipă își dorește un adversar mai slab, dar noi o să ne urmărim scopul, ne vom concentra pe ce avem de făcut. Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale mele, de când am promovat, mă bucur pentru acest lucru. Mă bucur că am demonstrat că pot mai mult și că îmi merit locul în echipă. Mă bucur că am reușit să ajut echipa”.
În schimb, a fost mâhnire în tabăra Craiovei. Doljencele nu mai formează o echipă care să se bată la vârful clasamentului și au fost învinse, în decurs de câteva săptămâni, de două ori de CSM Târgu Jiu. Cu toate acestea, antrenoarea secundă, Florentina Stanciu, nu crede că există un ,,complex” în față nou-promovatei.
,,Nu am făcut jocul pe care îl așteptam. Este trist că am ieșit din Cupă, dar nu ne rămâne decât să ne focusăm pe campionat și suntem obligate să îndreptăm ceea ce nu ne-a ieșit azi. Nu cred că nu ne priesc meciurile cu formația din Târgu-Jiu, eu sunt convinsă că vom avea o replică pe viitor. Vreau să cred că nu e asta valoarea echipei. Este o surpriză, pentru că aveam obligația să câștigăm. Îi felicit pe cei din Târgu- Jiu, au făcut două meciuri foarte bune. Nu ne-a ieșit faza de apărare, replierea nu a fost grozavă, diferența s-a făcut și la poartă”. Pivotul Ștefania Oana Jipa a declarat că relațiile de joc suferă, pentru că trupa din Bănie a făcut mai multe transferuri în vară. ,,Diferența s-a făcut în apărare și a câștigat echipa care a greșit mai puțin. Fiecare echipă din Liga Florilor este o nucă tare și fiecare meci trebuie tratat serios. Avem jucătoare noi, cred că de la meci la meci creștem și trebuie să fim mai unite. Este nevoie de timp”, a spus Jipa.
Pentru CSM Târgu Jiu urmează un nou duel pe teren propriu, de această dată în Liga Florilor. În Sala Sporturilor vine Gloria Bistriţa. Meciul se dispută sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17.30 și va fi televizat.
CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Oana Bucă 6g, Alexandra Gavrilă 5g, Angela Puşcaş 3g, Valentina Toader Trică, Mirabela Coteţ, Ira Zinatullina 7g, Andreea Chiricuţă 3g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 3g, Iulia Andrei 1g, Ana Ciolan 6g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here