,,În vizită la prietenii mei, școlarii”

1326

La Colegiul Național ,,Spiru-Haret” Târgu-Jiu a avut loc miercuri, 29 mai 2019, schimbul de experiență intitulat sugestiv ,,În vizită la prietenii mei, școlarii”, în cadrul căruia elevii clasei a III-a A, condusă de doamna învățătoare Alina Nadia Ciobotea, au fost gazde preț de câteva ore pentru preșcolarii grupei mijlocii ,,B”- ,,Piticii”, condusă de doamnele educatoare Cornescu Alina Oana și Bîzdoacă Ana-Maria, de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Târgu-Jiu.
În cadrul acestei acțiuni, elevii împreună cu cei mici au lucrat în echipe felicitări pentru ziua de 1 Iunie, activitatea finalizându-se cu recitare de poezii și interpretare de cântece specifice copilăriei.
Activitatea a avut drept scop organizarea și trăirea unor experiențe de învățare plăcute în rândul preșcolarilor și școlarilor, schimbul de idei și bune practici între cele două instituții partenere, precum și consolidarea unor relații de prietenie între preșcolarii și școlarii celor două unități de învățământ. În urma vizitei la școală, preșcolarii au putut conștientiza rolul noului adult – învățătorul, și să își formeze atitudini pozitive față de școală, toate acestea conducând la dezvoltarea unor emoții și sentimente pozitive ce pot favoriza activitățile de învățare viitoare.
Dintre rezultatele obținute amintim: stimularea motivației copiilor de a participa activ și responsabil la activități comune cu elevii, cunoașterea școlii în care vor învăța; formarea unor abilități de lucru în echipă; îmbogățirea cunoștințelor preșcolarilor prin implicarea lor în diversele activități comune cu elevii.
Cei mici au învățat că școala nu înseamnă încetarea jocului și îngrădirea activităților liber- alese din cadrul grădiniței, ci reprezintă o continuare absolut normală a evoluției acestora, locul în care pot realiza jocuri și activități mult mai complexe decât cele din grădiniță.
În vederea adaptării cu ușurință la mediul școlar, se dorește ca și în anul școlar viitor să se mențină o strânsă legătură între cele două unități de învățământ, prilej cu care elevii și preșcolarii se vor revedea și își vor împărtăși impresii trăite din cele două medii școlare, atât de diferite, și totuși, atât de asemănătoare.
Prof. Alina Oana Cornescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here