În şanţ cu maşina din cauza alcoolului

327

Doi conducători auto, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au urcat la volan sâmbătă, iar ulterior au fost implicaţi în accidente de circulaţie soldate cu pagube materiale.

Din cauza consumului de alcool, sâmbătă, pe raza judeţului Gorj, au avut loc două accidente de circulaţie. G. C. de 60 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J 661, pe raza comunei Bărbăteşti, satul Petreşti, a pierdut controlul volanului asupra direcţiei, a derapat şi a ajuns cu autovehiculul condus în şanţul din partea stângă a drumului, în direcţia de mers Tg-Cărbuneşti – Filiaşi.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Tg-Cărbuneşti unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni, care patrulau pe strada Petroliştilor, au observat într-un şanţ, un autoturism. Lângă autovehicul a fost identificat M.V., de 40 ani, din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, care a declarat că în timp ce se afla la volan, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a părăsit partea carosabilă.

În urma testării cu aparatul alcooltest, şoferul a prezentat o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul de expirat. Poliţiştii l-au condus la spitalul unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here