În primul semestru al anului, Niciun copil nu a fost abandonat în maternităţile gorjene

787

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României Nr. 323/2007 prin care a fost aprobat Planul naţional de acţiune privind prevenirea abandonului copilului de către familie, Comisia pentru Protecţia Copilului Gorj are obligaţia de a supune semestrial spre analiză şedinţei Consiliului Judeţean Gorj situaţia copiilor părăsiţi în unitatile sanitare, copiilor pentru care nu s-a stabilit identitatea, gravidelor cu risc social şi a activităţii de monitorizare a cazurilor de copii care au fost supuşi riscului de a fi părăsiţi în unităţile sanitare reîntorşi în familie.

În trimestrul I al anului 2017 nu s-a înregistrat niciun caz de abandon în unităţile sanitare din Judeţul Gorj. În această perioadă s-au desfăşurat mai multe activităţi pentru a preveni intrarea în sistemul de protecţie a copiilor nou-născuţi aflaţi în situaţie de risc de abandon în unităţile sanitare din judeţul Gorj. Astfel s-a ţinut permanent legătura cu asistentul social din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi cu persoanele desemnate de la alte unităţi sanitare din judeţul Gorj, care gestionează prevenirea abandonului copilului şi s-a realizat evidenţa acestor cazuri, în special a celor de la Secţia Obstetrică-Ginecologie, a celor pentru care nu s-a stabilit identitatea şi a gravidelor în risc social. 23 de copii nou-născuţi s-au aflat în situaţia de risc de separare de familia naturală şi în risc social.
În trimestrul II al anului 2017 nu a fost înregistrat niciun caz de abandon. În unitîţile sanitare din judeţul Gorj. 19 copii nou-născuţi s-au aflat în situaţie de risc de separare de familia naturală şi în risc social.
D.G.A.S.P.C. Gorj îşi propune să continue şi să diversifice activităţile desfăşurate pentru implementarea Planului naţional de acţiune privind prevenirea abandonului copilului de către familie şi să informeze trimestrial Comisia pentru Protectia Copilului Gorj cu privire la situaţia copiilor părăsiţi în unităţile sanitare, copiilor pentru care nu s-a stabilit identitatea, gravidelor în risc social şi a activităţii de monitorizare a cazurilor de copii care au fost supuşi riscului de a fi părăsiţi în unităţile sanitare reîntorşi în familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.