În plină primăvară, 973 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

347

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj continuă monitorizarea îmbolnăvirilor, constatând că în ultima săptămână 973 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii. În aceeaşi perioadă, 91 de persoane au necesitat internare.

Vremea capricioasă din ultima perioadă a făcut ca numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonii să se menţină ridicat. Astfel, în ultima săptămână, aproape o mie de gorjeni au ajuns la medic cu simptomele acestor afecţiuni. „În ultima săptămână, până la data de 21 aprilie, au intrat în evidenţele medicilor 557 de persoane cu viroze şi 416 cu pneumonie. Numărul internărilor a fost 91”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sfătuiesc populaţia să îşi ia o serie de măsuri. Între acestea, prioritare sunt cele de igienă, fiind recomandată spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun. De asemenea, trebuie evitate locurile aglomerate. În plus, în această perioadă trebuie acordată o mare atenţie vestimentaţiei, multe persoane fiind tentate să adopte deja ţinutele de vară, în timp ce temperaturile sunt încă scăzute. Dacă s-au instalat deja simptomele de boală, specialiştii DSP Gorj recomandă prezentarea la medic şi evitarea automedicaţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here