În jurul primarului din Peştişani se strânge laţul

327

florin pavelŞedinţele Consiliului Local, prin care urma să fie demis viceprimarul Nicolae Nicolcioiu, s-au tot amânat. Şi totuşi, luni, de la orele 16, cei 13 consilieri locali au primit invitaţii să participe la o asemenea şedinţă care are, la punctul 5 al ordinii de zi, tocmai schimbarea domnului viceprimar Nicolae Nicolcioiu.

Proiect de schimbare fără iniţiator!

În mincinoasa invitaţie se afirmă că proiectul cu schimbarea viceprimarului ar fi iniţiat de consilierii locali, chiar dacă aceştia nu au fost consultaţi măcar. Cu excepţia celor de la PNL şi deci apropiaţii primarului Florin Pavel, cum este cazul “lipitorului de afişe” Pantelimon Tivig, un fel de aghiotant al şefului PNL Peştişani, Florin Pavel, ori a consilierului PSD Gheorghe Ciolofan (PSD), acela care ar urma să-i ia locul celui demis.

Iniţial, viceprimarul Nicolae Nicolcioiu anunţase că la şedinţa CL are de gând să prezinte o seamă de nereguli de care s-ar face vinovat primarul şi că, după şedinţa CL, va da o fugă la DNA Bucureşti spre a depune un dosar voluminos cu abuzurile primarului şi posibila deturnare a unor fonduri grase ale comunităţii, fără ştiinţa consilierilor. Cum viceprimarul Nicolae Nicolcioiu şi-a luat concediul de odihnă, pe anul trecut, se speră ca demiterea sa, aprobată de USL Gorj, să fie floare la ureche. Numai că viceprimarul, deşi în concediu, va participa la şedinţa CL şi se va apăra atacând, la rândul lui.

Unde-au mers 1,5 miliarde lei vechi, mai merg şi alţi 141.000 de lei noi

Pe lângă alte nereguli, în ordinea de zi a CL Peştişani, de astăzi, la punctul 3 al ordinii de zi mai este un “Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al comunei Peştişani cu suma de 141.000 lei pentru obiectivul Baza Sportivă, comuna Peştişani, judeţul Gorj, iniţiator primar Florin Pavel.” Problema gravă, cu iz penal, este că aceeaşi Bază Sportivă a mai înghiţit încă de acum doi ani alţi 1,5 miliarde lei vechi, chiar dacă la acel teren de fotbal nu s-a săpat nimic. Adică, nu s-a dat măcar o lopată de pământ dintr-o parte în alta. Se cunoaşte în ce conturi au intrat acei un miliard şi jumătate de lei vechi, iar banii propuşi spre aprobare la noua rectificare bugetară s-ar putea să aibă aceeaşi soartă.

Viitorul viceprimar, primar interimar?!

Iată de ce, pe lângă alte dezvăluiri pe care le va face, la şedinţa de luni, adică de astăzi, a Consiliului Local Peştişani, încă viceprimarul Nicolae Nicolcioiu, se poate zice că în jurul gâtului primarului Florin Pavel se strânge laţul. Să fie doar inconştienţă? Ori se doreşte ca viitorul viceprimar, Gheorghe Ciolofan (PSD), să rămână primar interimar!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here