În judeţul Gorj, Aproape două sute de mii de carduri de sănătate, distribuite

473

Peste 199 de mii de carduri de sănătate au fost distribuite în judeţul nostru până la sfârşitul săptămânii trecute. În total, pentru Gorj au fost ridicate de la Imprimeria Naţională nu mai puţin de 245.581 carduri.

De la începutul anului viitor, cardul naţional de sănătate va face dovada calităţii de asigurat şi va confirma prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. Începând de anul viitor, toate serviciile medicale să fie validate şi decontate doar prin intermediul acestui card. La nivelul judeţului Gorj, distribuirea cardurilor de sănătate se desfăşoară destul de bine, aproape două sute de mii de asiguraţi întrând deja în posesia lor. „Pentru judeţul Gorj s-au ridicat de la Imprimeria Naţională 245.581 carduri, reprezentând numărul asiguraţilor. Până în prezent au fost distribuite 199.031 carduri”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Distribuite de poştaşi
Distribuirea cardurilor se face prin intermediul poştaşilor, care au obligaţia de a se prezenta de două ori la domiciliul asiguraţilor; dacă  nu vor fi găsiţi acasă, gorjenii îşi vor putea ridica personal cardurile de la sediul CJAS. Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. Intrat în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here