În eternitate! – Victimele exploziei de la Cărbuneşti, împreună pentru totdeauna

159

Aflaţi în pragul divorţului, Gabriela şi George Bâţu, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, au amânat momentul ruperii jurământului făcut în faţa lui Dumnezeu. Un incident le-a dat, însă, planurile peste cap. Explozia din apartamenul lor, la Târgu-Cărbuneşti, a făcut ca, şi dincolo de viaţă, soţii Bâţu să rămână împreună.

La Spitalul de Arşi din Bucureşti s-au consumat ultimele momente din vieţile celor doi. În saloane separate, Gabriela şi George Bâţu s-au luptat cu moartea. De marţi dimineaţa, atunci când a avut loc explozia, şi până sâmbătă dimineaţa, atunci când primul dintre ei şi-a dat duhul. Primul care n-a mai rezistat durerilor, provocate de arsurile profunde, a fost George, în vârstă de 48 de ani. La câteva ore după, soţia sa, în vârstă de 46 de ani, a încetat din viaţă. Parcă ar fi simţit că inima „jumătăţii” ei nu mai funcţionează.
Şoţii Bâţu prezentau pe 80 şi respectiv 90% din suprafaţa corpurilor arsuri profunde, inclusiv pe căile respiratorii. Nici medicii nu le dădeau şanse mari de supravieţuire. Au sperat într-o minune! Însă aceasta n-a fost posibilă.

Copilul soţilor Bâţu, salvat pentru că n-a dormit acasă
Cunoscuţii povestesc că Gabriela şi George Bâţu se aflau în pragul divorţului. De câţiva ani s-au tot îndemnat care să introducă acţiunea de divorţ. În urmă cu câteva luni, au decis să-şi mai dea o şansă căsniciei lor. Asta până marţi dimineaţa.
În acea zi, tot mâna destinului a făcut ca în apartament să se afle doar fiul Gabrielei din prima căsătorie. Şi acesta a scăpat ca prin minune, având curajul să iasă din flăcări şi să se arunce de pe balconul său pe cel al vecinilor. Soţii Bâţu aveau şi împreună un băiat, adolescent. În noaptea de luni spre marţi, baiatul cel mic şi unic al familiei, a dormit la prietena sa în apartament. Asta i-a salvat viaţa!
Gabriela Mladin

“Doina Gorjului”, în doliu
Gabriela şi Gheorghe Bâţu, de 46 şi, respectiv, 48 de ani, erau internaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce au fost transportaţi acolo cu un elicopter al Ministerului de Interne. Medicii din capitală nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi, arsurile mari şi grave pe care le aveau aceştia pe corp aducându-le sfârşitul. Bărbatul a fost primul care a decedat, iar câteva ore mai târziu soţia sa a trecut şi ea în lumea celor drepţi, în urma lor rămânând cei doi băieţi pe care aceştia îi aveau. Reamintim că bărbatul fusese angajat la Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, iar în ultima vreme cânta în spectacole pe cont propriu, în ziua în care s-a produs explozia el pregătindu-se să plece pentru un nou turneu în Italia, de unde revenise cu o lună în urmă. Explozia a fost generată de o acumulare de gaze provenită de la un furtun defect, pe care aceştia îl foloseau la aragazul din bucătărie. Bărbatul a fost cel care a vrut să aprindă un bec, iar în acel moment totul a bubuit, alte trei apartamente de pe palier fiind şi ele afectate de suflul exploziei. Toţi locatarii din bloc au fost atunci evacuaţi, structura de rezistenţă a clădirii nefiind însă afectată, după cum au comunicat autorităţile.
Consilierii judeţeni au donat bani vineri pentru familia îndoliată la fel făcând şi angajaţii de la “Doina Gorjului”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here