În atenția advisorilor de integritate ai CEO: Caz de furt repetat la SE Turceni

593

Angajații Sucursalei Electrocentrale(SE) Turceni îi solicită managerului interimar al Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, să trimită aici un avertizor de integritate, dacă tot se va constitui la CEO un compartiment de acest fel, care să ia la puricat și lipsurile majore din gestiunea acestei unități energetice. Salariații sunt nemulțumi că, deși Ilie și-ar fi trimis Corpul de Control la SE Turceni, când s-au mai semnalat public nereguli similare, nimeni nu a fost sancționat. Mai mult, angajații avertizează că din gestiune lipsesc și 7 tone de cherestea și o cantitate mare de dulapi, în timp ce gestionarii depozitului au făcut cereri ca să cumpere așa-zisele deșeuri de lemn rezultate tocmai din produsele lipsă.

Compartimentul de Integritate al CEO, recent plămădit și destul de controversat, are deja de lucru. O susțin angajați ai SE Turceni care afirmă, sub protecția anonimatului, că au sesizat conducerea companiei că din gestiunea acestei unități dispar periodic cantități mari de materiale. Pe lângă lipsa tamburului de cablu, despre care a mai semnalat Gorjeanul în această vară, vinovată fiind indicată de către angajați gestionara Tamara Bălănoiu, dar și de lipsa buteliilor de oxigen și acetilenă din gestiunea Vioricăi Călinoiu, salariații reclamă și lipsa unei cantități mari de cherestea și dulapi. Cei care au sesizat conducerea CEO susțin că atât cheresteaua, cât și dulapii ar fi fost transformați în deșeuri pentru ca aceste materiale să poată fi cumpărate chiar de gestionarii bănuiți că s-ar afla în spatele dispariției lor. Reclamanții susțin că conducerea SE Turceni habar nu are că cele 7 tone de cherestea, sustrasă din procesul de producție, dar și dulapii respectivi, aflați în gestiunea salariatei Irina Ciuciulete, nu ar mai exista.

Distrugere și furt?!
Gestiunea respectivei ar fi zero la acest capitol, în timp ce reclamanții suspectează că de fapt cheresteaua ascunsă în gestiune ar fi fost transformată, cu intenție, în deșeu pentru a fi cumpărată chiar de șeful de depozit Ilie Oprița și de fosta gestionară Tamara Bălănoiu. Semnatarii sesizării susțin, de asemenea, că la depozitul SE Turceni ar exista cereri de cumpărare a acestor tituri de deșeuri de lemn, care au fost aprobate de către conducerea unității.
Șapte tone de cherestea și numeroși dulapi de la Se Turceni au dispărut, anul acesta, din magazia SE Turceni, s-a sesizat recent la CEO, fără însă ca acest aspect să fie verificat până în prezent. Gestionara Irina Ciuciulete care nu deține nici în prezent acte care să dovedească unde se află materialele în cauză nu a fost întrebată de superiori unde este cheresteaua și dulapii.

Corpul de Control, în plimbare la Turceni
“În ciuda nenumăratelor nereguli semnalate conducerii CEO și presei, legat de aceste lipsuri din gestiuni, în mod șocant nu s-a luat nici o măsură și nu s-a aplicat nicio sancțiune pentru cei vinovați.
Menționez că și în prezent la SE Turceni se află Corpul de Control al managerului CEO, dar pare că se încearcă mușamalizarea faptelor.
Așteptăm să fie trimis aici și un advisor de integritate dacă tot s-a constituit acest compartiment poate în urma unei noi verificări se vor depista lipsurile, prejudiciul creat unității, dar și vinovații”, se mai arată în reclamația transmisă Gorjeanul.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here