„Împarte ce te face să zâmbești”, – Crucea Roșie și Semiluna Roșie, la ceas de sărbătoare

701

La data de 8 mai se marchează Ziua internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Tema din acest an pentru a marca Ziua Internațională de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este Zâmbește. Sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri –zâmbetul, și împărtășind povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune “Împarte ce te face să zâmbești”.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an – în vremuri de conflict, dezastre naturale și crize de tot felul. Bazându-se pe mai bine de 150 de ani de activitate umanitară, Mișcarea Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii se angajează să ofere servicii de sprijin competente și în timp util comunităților vulnerabile, acum și în viitor.
Milioane de reprezentanți ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii din întreaga lume ajung în fiecare an la peste 160 de milioane de persoane care au nevoie de sprijin, oferind o gamă diversă și inovatoare de servicii imparțiale. Dar abordarea noastră este universală, ghidată de fiecare dată de principiile noastre fundamentale: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate.
La noi în țară, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, asigură asistență umanitară pentru 553 000 de persoane, sprijinind astfel comunitățile să fie mai sigure și mai puternice, prin implementarea a divese programe adaptate nevoilor locale. De la programe sociale, campanii de educație pentru sănătate și prim ajutor la pregătirea și intervenția în situații de urgență, Cruce Roșie Română oferă sprijin umanitar prin devotamentul și implicarea celor peste 5600 de voluntari ai săi.
Aceștia activează în toate comunitățile cu responsabilitate și dăruire, oferindu-și timpul, energia și devotamentul atât de importante pentru îndeplinirea misiunii organizației.
Tema din acest an pentru a marca Ziua Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este “Zâmbește”. Sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri –zâmbetul, și împărtășind povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune „Împarte ce te face să zâmbești”.
“Un zâmbet este semnul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii. Pentru un voluntar, acesta înseamnă o muncă bine făcută. Pentru o persoană afectată de criză, poate însemna că cineva este pregătit și dornic sa ajute. Vrem să valorificăm puterea acestui simbol pentru a celebra dăruirea și impactul Crucii Roșii și Semilunii Roșii, precum și al voluntarilor și angajaților acesteia” , a declarat Marius Vlaicu-Presedintele Filialei Gorj a Societatii Naționale de Cruce Roșie din România.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here