Iluminat stradal modern în două comune din Gorj

1007

Localitățile din județul Gorj renunță, rând pe rând, la clasicele becuri pentru iluminatul stradal. Vechile corpuri de iluminat au fost înlocuite cu lămpi economice, care reduc în mod substanțial costurile cu energia electrică.
Primăria Aninoasa a anunțat că au fost recepționate lucrările de modernizare a iluminatului public stradal. „Un proiect pentru toată comuna Aninoasa. S-a recepționat și pus în funcțiune iluminatul stradal pe led, aproape 40 kilometri de străzi iluminate”, a transmis primarul Ilie Petroi.
Opt sute de lămpi LED vor fi montate și în comuna Roșia de Amaradia. „Am promis cu ceva timp în urmă că urmează o acțiune de modernizare a iluminatului public în toată localitatea Roșia de Amaradia, prin montare de lămpi cu led, 800 de bucăți. Au început lucrările și, dacă vremea ne ajută, terminăm mai repede această investiție decât am planificat”, a anunțat și primarul din Roșia de Amaradia, Ion Liviu Cotojman.
Și alte localități din Gorj au scos la licitație lucrările de reabilitare și modernizare a iluminatului stradal. Cel mai recent caz este al primăriei din Țicleni. Iluminatul public învechit, cu becuri uzate fizic și moral, va fi înlocuit cu un sistem eficient. Noile lămpi cu tehnologie led vor da mai multă lumină, vor funcţiona pe parcursul întregii nopţi, iar consumul de energie electrică va fi mult mai mic.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here