Iluminat festiv pentru municipiul Târgu-Jiu

372

Straie de sărbătoare pentru municipiul Târgu-Jiu! Iluminatul specific Sărbătorilor de Iarnă a fost aprins în seara zilei de 1 decembrie, de către liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci. De pe o scenă amplasată în Piaţa Prefecturii şi sub numărătoarea inversă, în doar o secundă de la apăsarea butonului, luminile s-au declanşat.
Înainte de aprinderea iluminatului specific Sărbătorilor de Iarnă, cei prezenţi în Piaţa Prefecturii au putut asculta imnul ţării, intonat de un grup de copii, au urmărit spectacolul celor de la Ansamblul Folcloric “Doina Gorjului” şi s-au delectat cu piesele formaţiei Korsar, iar mai apoi au urmărit concertul impresionant oferit de celebra trupă Phoenix.

Apropierea cu paşi repezi a Crăciunului, dar şi a Revelionului îi face pe târgujieni să fie mândri de oraşul lor, pe care municipalitatea l-a împodobit aşa cum se cuvine pentru Sărbătorile de Iarnă. Municipiul Târgu-Jiu este împodobit cu peste 20.000 de metri liniari de ghirlande şi figurine, toate acestea făcând ca oraşul să devină unul de poveste. Bradul din centrul municipiului, dar şi diorama, întregeşte acest decor de sărbătoare. Încă din sezonul trecut, bradul din centrul municipiului a fost înlocuit cu o feerie de luminiţe care conţine aproximativ 8.000 de leduri. Noul brad are un diametru de 9 metri, măsoară în înălţime circa 22 de metri şi are un sistem de sonorizare, fiind dotat şi cu un soft special pentru declanşarea luminilor. Pentru acesta, dar şi pentru alte câteva instalaţii de iluminat pentru sensurile giratorii din Târgu-Jiu, autorităţile locale au cheltuit anul trecut circa 500.000 de lei.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here