ILEGAL! Investiția în muri a unor tineri din Arcani a ajuns în mâinile rudelor primarului!

3211

Situație fără precedent la Arcani, unde un teren în suprafață de 45 de ari, cultivat parțial cu muri, a dispărut din acte, fiind încredințat ilegal, unei rude a proprietarei de drept. Mai mult, fratele proprietarei terenului obținut în mod incorect a vândut apoi pământul rudelor primarului de Arcani, Aristică Coiculescu. Respectivii au achiziționat terenul, deși știau că pe acesta s-au investit mii de euro într-o cultură de muri. Situația va fi tranșată în instanță, anunță tinerii antreprenori care s-au trezit peste noapte cu un certificat de producător pe un teren care nu le aparține.

Terenul cu muri din Arcani se află situat în centrul satului, la mică distanță de locuința lui Dumitru Coiculescu, cel devenit peste noapte proprietarul unui teren, care aparține de drept surorii sale. Terenul i-a aparținut, mai exact, tatălui acestuia, dar în urma unei succesiuni, sora lui Dumitru Coiculesu, Maria Popescu, a obținut parcela, cei doi frați ai acesteia renunțând la masa succesorală.
Maria Popescu devine astfel din 2015 proprietara terenului, cu acte în regulă. Pe acest considerent, fiica acesteia decide să își investească banii munciți în străinătate, și plantează acolo împreună cu soțul său, o cultură de muri. Timp de patru ani de zile, tinerii nu au producție, motiv pentru care solicită abia acum certificat de producător pentru murii cultivați.
Primăria Arcani le eliberează certificatul în 2020 și îi anunță, cu această ocazie, că, cu un an în urmă, terenul nu mai era în posesia Mariei Popescu, ci în posesia fratelui proprietarei de drept, mai precis a lui Dumitru Coiculescu, care și vinde terenul vărului edilului local.

Surprize din vecini
Cu această ocazie, cei doi tineri află cu stupoare că terenul unde își investiseră banii nu mai aparținea Mariei Popescu, ci rudelor primarului care cumpăraseră suprafața de la fratele femeii. Interesant este că, cumpărătorii locuiesc la două case de proprietara de drept și știau că pe teren se cultivaseră murii de către fiica proprietarei.
Tinerii antreprenori spun că au încercat apoi, pe cale amiabilă, să discute cu primarul de Arcani pentru a-i cere să anuleze, în instanță, punerea în posesie ilegală a lui Dumitru Coiculescu. Nu a existat însă o bună înțelegere, primarul refuzând să facă acest demers, deși știa că proprietarul de drept al terenul este Maria Popescu. S-a încercat o discuție și cu cumpărătorul terenului, dar verișorul edilului local a dezmembrat terenul în intenția de a-l vinde tinerilor întreprinzători.
,,Am început să facem toate demersurile împotriva membrilor Comisiei de Fond Funciar a Primăriei Arcani care l-au pus în posesie ilegal pe Dumitru Coiculescu cu scopul clar ca proprietarul să-și vândă terenul rudei primarului. Le vom face tuturor membrilor plângere penală și vom îndrepta în instanță împotriva primăriei pentru anularea actului emis în 2019. Voiam să mai investim acolo pe teren, să mai plantăm în jur de 3-4 hectare de muri, cu scopul de a realiza o linie de procesare a sucului de mure, dar, urmare a celor întâmplate am oprit totul și am ales să revenim în străinătate”, a declarat, dezamăgit, unul dintre tinerii din Arcani care regretă că a ales să facă o afacere acasă. Familia din Arcani spune că a investit în ultimii ani 20.000 de euro în plantația de muri fără să se gândească că, din eroare ori cu intenție, Comisia de fond funciar a primăriei va decide, brusc, să-l pună în posesie pe acest teren pe fratele proprietarei, Dumitru Coiculescu, pe simplul motiv că avea același nume cu părintele decedat. Șocant este că, cel care s-a trezit proprietar peste noapte a decis să vândă terenul, deși pe acesta se afla investiția nepoatei sale.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Doi directori ai grupului de firme Succes, controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală.

    Victor Liviu Șendroiu și Floarea Pisc, directorul general și directorul economic de la compania Succes Nic Com, aflată în insolvență, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție emis în această săptămână. Trebuie precizat, dosarul a fost soluționat după 6 ani, iar prejudiciul estimat este de 78.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here