Igienizarea subsolurilor din Motru: 70 de tone de resturi menajere, scoase doar de la o scară de bloc

1077

Locatarii unui bloc din Motru au fost nevoiți să scoată din propriul buzunar aproape 15.000 de lei pentru a igieniza subsolul imobilului unde locuiesc, nemaisuportând mirosul pestilențial din scară și pericolul prezentat pentru sănătatea lor, precum și degradarea clădirii. Aceștia au apelat la un sprijin al autorităților locale, existând o hotărâre de CL în acest sens, dar asociația nu a reușit să întrunească și să depună toate documentele solicitate în regulament. În atare condiții au decis să se descurce pe cont propriu.

Serviciul de curățare a subsolului este în curs, fiind realizat de o firmă privată. Locatarii s-au șocat când au văzut cantitatea de resturi menajere depozitate la subsolul blocului, pornind de la mâl, cârpe, lemne și dejecții.
Acestea se depuseseră într-un strat de peste un metru înălțime, fiind nevoiți ca firma să scoată manual gunoiul, pentru a putea fi tras apoi restul de vidanjă. Scurgerile de canalizare vor fi înlocuite pentru a se evita depunerea de astfel de resturi, pe viitor, iar la subsolul blocului. Locatarii le mulțumesc celor implicați, pentru că doar munca în echipă dă roade. Gestul locatarilor din blocul 2, Micro 1 este demn de urmat pe viitor și de alți proprietari din blocurile unde se înregistrează probleme similare. Asociațiile de proprietari trebuie să urmărească cum se fac astfel de lucrări de către instalatori, ca dejecțiile să nu mai ajungă în gurile de canalizare, ori în subsolul blocurilor.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here