Iepurașul ,,Gorjeanul” a ajuns și la cei mai săraci copii din Glogova

403

Campania umanitară ,,Dăruiește și primești”, inițiată de către cotidianul Gorjeanul, a adus maximă bucurie și în sufletele a câtorva copii extrem de săraci din comuna Glogova. Miercuri, cele trei fete ale unei familii foarte sărace din localitate, părinții crescându-și copiii doar din ajutorul social și din alocații, au primit și ele jucării și cozonaci, bucuria acestora fiind foarte mare. Părinții fetelor au declarat, senini, că nu ar fi putut să le cumpere jucării celor mici de Paște, atâta timp cât își asigură și hrana zilnică cumpărând pe datorie.

Cu vârste cuprinse între patru și opt ani, cele trei fetițe din Glogova trăiesc alături de părinții lor într-o casă de chirpici cu două camere. Sărăcia și-a făcut încă de la început culcuș în casa tinerei familii, campanie gorjeanul (2)părinții fiind persoane cu handicap, cu mică capacitate de muncă. Toți trăiesc din ajutorul social, din alocația copiilor și din indemnizația în cauză, banii fiind insuficienți pentru cei cinci. Produsele alimentare se cumpără pe caiet, iar de la lună la lună datoriile sunt tot mai mari. Fetele abia au cu ce se îmbrăca, în timp ce jucăriile sunt un lux. ,,Le mulțumim celor care s-au gândit și la noi”, a declarat, ieri, campanie gorjeanul (3)emoționată, mama minorelor, în timp ce fetițele își strângeau în brațe noile jucării. În casa extrem de săracă nu se mai aflau decât doi ursuleți și un mic iepuraș de pluș, acesta fiind toată bogăția fetițelor.
Noile jucării primite de la cititorii Gorjeanul le vor înlocui, de miercuri, pe cele vechi și ponosite, fetițele citind cu bucurie numele copiilor, trecute pe bilețele, care le-au oferit aceste bucurii de Paște.

Hăinuțe și jucării pentru alte două familii numeroase
campanie gorjeanul (4)Câteva pachete au ajuns, ieri, în mâinile altor copii din Glogova, o familie la fel de săracă acceptând cu bucurie ajutorul umanitar de la Gorjeanul. O bunică ce are grijă de trei nepoți a plâns când pachetele campanie gorjeanul (5)conținând jucării și cozonaci au ajuns în mâinile celor mici, în timp ce, timizi, copiii au mulțumit pentru darurile primite înainte de Paște.
,,Nu aș fi avut cu ce să le cumpăr jucării. Abia le asigur mâncarea în fiecare lună, de unde bani să le iau și campanie gorjeanul (6)jucării”, a spus, cu lacrimi în ochi, bunica din Glogova.
La mică distanță de familia în cauză, alți copii din localitate așteptau, nerăbdători, la poartă mașina Gorjeanul.
campanie gorjeanul (7)Alte câteva pachete au ajuns la o familie cu șapte copii, alături de jucării și cozonaci, minorii acestei familii sărace au primit și câteva plase cu hăinuțe și încălțăminte donate de cititorii Gorjeanul.
campanie gorjeanul (8)Păpușile noi au produs cea mai mare bucurie pentru acești copii, cei mici scoțând rapid din ambalaje cadourile Gorjeanul.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here