Idei de activități în aer liber pentru familii

1262

Chiar dacă este toamnă, profitați de zilele în care nu plouă și ieșiți afară. Toamna este un anotimp minunat, plin de culoare, care ne încarcă cu energie.

Copiii au nevoie să petreacă cât mai mult timp în natură, sunt energici și dornici să descopere lucruri noi, însă, de multe ori, preferă tehnologia din interiorul casei. Am scris mai jos câteva activități care cu siguranță îi va ademeni să iasă afară.

Desene colorate pe asfalt

Trotuarele sau aleile frumos colorate de copii încântă toți trecătorii, îi fac să își amintească de clipele frumoase din copilărie. Luați cu voi cretă colorată și mergeți în parc, în grădină sau chiar în fața blocului. Organizați un concurs de desene. Inspirați-vă din natură, alegeți tematica explorând împrejurimile și dați frâu liber imaginației. Poate va ieși un minunat tablou cu peisaj de toamnă sau vor fi doar câteva desene multicolore. Indiferent ce desenați, cu siguranță va fi o activitate creativă.

Dacă vreți să faceți puțin sport, desenați un șotron și începeți un concurs sau o ștafetă. Adăugați câteva trasee, o probă de îndemânare, o proba cu mingea și distracția poate începe.

Descoperiți pădurea

Mergeți în parc sau în pădure și descoperiți plantele și animalele care trăiesc în ea.

Organizați un concurs pentru micii exploratori: găsiți câteva viețuitoare, ciuperci, conuri de brad, frunze cu o anumită formă, orice credeți că ar putea fi descoperit în acel loc. Copiii vor învăța lucruri noi despre natură și vă veți distra de minune.

O sesiune foto este de neratat în acest peisaj minunat. Alege un pulover asortat cu culorile copacilor din colecția de pulovere de damă de la Fashion Days și bucură-te de fiecare clipă petrecută cu familia.

Construiți o mandala

Indiferent că sunteți în parc, grădină sau pădure, construiți o madala din ceea ce găsiți în jurul vostru (frunze, pietre, crenguțe, conuri de brad, flori..). Toamna, culorile naturii vă vor ajuta să construiți o mandala perfect colorată.

Lucrați în echipă și veți fi impresionați de energia pe care v-o va transmite această activitate.

Plimbați-vă printre frunzele ruginii

Toamna, frunzele colorate ne oferă un spectacol minunat. Plimbați-vă prin pădure și ascultați foșnetul lor. Pentru această activitate este recomandat să purtați cizme. Cu ele, vă puteți afunda fără grijă  în mormanele de frunze și vă puteți bucura de această escapadă.

Jucați-vă cu frunzele. Luați de acasă grebla și lopățica de nisip și creați un labirint sau diverse forme geometrice.  Adunați frunze de diverse forme și culori pentru un colaj de toamnă pe care îl puteți face într-o zi ploioasă.

Petreceți timp împreună cu copiii și ieșiți afară indiferent de vreme. Faceți mișcare si distrați-vă, veți fi mult mai sănătoși și mai fericiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here