I-a furat vărului său bijuterii de 4 mii de lei

409

hot bijuteriiUn rovinărean a rămas fără două brăţări de aur după ce vărul său s-a gândit să „îi facă o vizită” când acesta nu era acasă. Tânărul, în vârstă de 32 de ani, din Fărcăşeşti, a intrat prin podul casei, a furat bijuteriile şi s-a făcut nevăzut, fără a lăsa vreo urmă.

Câteva ore mai târziu petrecea la o nuntă alături de cel pe care l-a păgubit, fără a avea vreo remuşcare.

Laurenţiu Mădălin Vărsan se pregătea sâmbătă seara să meargă la o nuntă. După ce s-a dichisit, ca tot omul, s-a gândit că ar fi bine să poarte şi cele două brăţări de aur, care însumau peste 30 de grame, pe care le ţinea în casă pentru ocazii speciale. Căutând în locul în care le păstra de obicei, acesta a constatat că nu le mai avea. „Le-am căutat acolo unde le ţin şi când am văzut că nu le am, m-am gândit că le-am pus în altă parte, din greşeală. Am plecat la nuntă cu gândul că le caut a doua zi”, a povestit gorjeanul. Duminică, însă, după ce a întors toată casa cu susul în jos, şi-a dat seama că, într-adevăr, bijuteriile i-au dispărut. „Mi-am dat seama că cineva mi le-a luat şi m-am gândit la vărul meu, l-am bănuit pe el. Mai venea pe la mine în week-end-uri, dar nu ştiam cu ce se ocupă”, a mai spus Vărsan.

„A stat lângă mine la nuntă”

pagubit, furtDupă ce i-a furat cele două brăţări de aur, în valoare de circa 4 000 lei, intrând în casă prin pod, fără a lăsa vreo urmă, Cornel Vărsan a mers liniştit la aceeaşi nuntă la care mergea şi vărul său păgubit. „A stat lângă mine la nuntă, nu a avut nicio remuşcare. Se simţea bine, a dat chiar şi dedicaţii. Nici nu mă gândeam că furase de la mine. Când mi-am dat seama că nu mai am brăţările, parcă mi-a picat cerul în cap”, a mai povestit Vărsan. După ce a căutat bijuteriile, a plecat în Rovinari să verifice dacă acestea nu se află cumva în vreo casă de amanet. Nu a căutat foarte mult. „Unii dintre administratorii caselor de amanet au fost drăguţi şi ne-au oferit informaţii aşa că până la urmă am găsit una dintre brăţări”, a declarat păgubitul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, a doua brăţară a fost descoperită la vărul păgubitului, aşa cum acesta bănuise. Cornel Vărsan a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru furt calificat.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here