Hotărârea CL Târgu-Jiu rămâne în picioare: Curtea de Apel Craiova interzice depozitarea gunoaielor colectate de Polaris din alte județe

1529

Polaris Mediu SRL a dat în judecată, în vara anului trecut, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, acțiune prin care solicita anularea unei hotărâri prin care i s-a interzis firmei, de către CL, depozitarea în municipiu a deșeurilor provenite din alte regiuni ale țării.
Sentința s-a pronunțat după doar un termen de judecată, instanța de fond a Tribunalului Gorj, repingând cererea Polaris Mediu care încercase astfel să anuleze hotărârea restrictivă de CL Târgu-Jiu.
Instanța de fond i-a admis, în schimb, firmei anularea unui articol din hotărâre prin care autoritățile locale solicitau prestatorului obligarea creării unei perdele forestiere în jurul depozitului din zona Slobozia.
După sentința din 12 octombrie, CL Târgu-Jiu a făcut recurs, iar dosarul nr.2063/95/2018 s-a mutat la CA Craiova, Polaris Mediu apelând la aceeași procedură.
Singurul termen s-a judecat pe 18 februarie 2019, iar instanța de recurs a respins ambele căi de atac, motiv pentru care hotărârea de CL a rămas validă, conform sentinței de fond. Hotărârea CA Craiova este definitivă.
Începând de luni, Polaris Mediu nu va mai putea depozita în Târgu-Jiu decât deșeuri provenite din județul Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here