Hotărâre definitivă după amenințarea unui fost șef din CEO, cu denunț la DNA

388

După ce Judecătoria Târgu-Jiu a dispus începerea judecății în procesul unui fost membru al Consiliului de Supraveghere, care a cerut ajutorul procurorilor, după ce a fost acuzat pe nedrept că ar fi primit trei mii euro, palincă și vin pentru o angajare, inculpatul din dosar, Ilie Bănicioiu, a atacat decizia. Hotărârea definitivă a fost stabilită ieri, la Tribunalul Gorj. ”Respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul-inculpat Bănicioiu Ilie. Definitivă”, au decis magistrații de la Tribunalul Gorj, confirmând astfel hotărârea Judecătoriei Târgu-Jiu.
”Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, privind pe inculpatul Bănicioiu Ilie trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj, a administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei”, a stabilit, pe 24 februarie, prima instanță.
Radu Cristian Pop, fostul membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și ex-directorul Direcţiei Management Proiecte şi Reprezentare Instituţională, este ”parte vătămată” în dosarul care vizează infracțiuni de corupție. Acesta ar fi fost șantajat de un bărbat care ar fi dorit să se angajeze în funcția de consilier juridic. Procurorii au stabilit că Ilie Bănicioiu l-ar fi amenințat pe Radu Cristian Pop că va merge la DNA și va spune că i-ar fi oferit bani și bunuri, dacă nu îi va da suma respectivă și contravaloarea băuturilor alcoolice. ”Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bănicioiu Ilie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. În fapt, procurorul a reținut că, la data de 19 martie 2016, inculpatul a amenințat persoana vătămată, care avea o funcție în cadrul Complexului Energetic Turceni, cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare pentru acesta, respectiv formularea unui denunț către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, cu privire la o presupusă faptă de corupție, constând în primirea anterioară de către persoana vătămată a sumei de trei mii de euro, a 0,75 litri de palincă și 25 de litri de vin, în schimbul promisiunii de angajare a inculpatului în funcția de consilier juridic, în cadrul Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă, din structura aceleiași societăți, prin exercitarea influenței pe care o avea asupra numitei Jianu Dorina, director al Direcției, în scopul de a dobândi în mod injust suma de trei mii euro, pretinsă a fi remisă, precum și contravaloarea băuturilor alcoolice”, a declarat pentru Gorjeanul, Laurențiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după trimiterea dosarului în instanță.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here