Hotărâre de Guvern pentru Cariera Tismana

808

Guvernul Orban a aprobat, în ședința de miercuri, o hotărâre ce vizează Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre scoaterea definitivă din fondul forestier național, fără compensare, de către Complexul Energetic Oltenia, a terenului în suprafață de 9,0775 ha, în vederea realizării obiectivului de utilitate publică și de interes național „Continuarea lucrărilor miniere în perimetrul de licență al UMC Tismana – Tismana II”.
Terenul se află în proprietatea privată a Complexului Energetic Oltenia, iar scoaterea definitivă din fondul forestier național a terenului se face cu defrișarea vegetației forestiere.
„Predarea terenului forestier în suprafață de 9,0775 ha se va face numai în prezența reprezentantului Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea. Masa lemnoasă și se va exploata conform prevederilor legale în vigoare. Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a achitat în Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinație silvică, aflat în administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, taxa pentru scoaterea definitivă în valoare totală de 6.127.206,05 lei. Se interzice schimbarea destinației obiectivului «Continuarea lucrărilor miniere în perimetrul de licență al UMC Tismana – Tismana II» mai devreme de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Gorj, Ocolul Silvic Târgu-Jiu și Societatea Complexul Energetic Oltenia SA răspund de aplicarea prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea de Guvern.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here