Hora, campionul Cupei Gorjului-Acasă la Brâncuși! Leu, noul campion la Categoria I

1019

Lucien Hora și-a asigurat prima poziție la Cupa Gorjului-Acasă la Brâncuși, competiție desfășurată la final de săptămână la Rânca. Acesta este noul deținător al recordului de timp pe traseul stabilit de organizatori, în timp ce Mihai Leu și-a asigurat, matematic, titlul de campion al categoriei dedicate mașinilor de producție cu două runde înainte de final.

Runda din Gorj a consemnat și primul titlu național la Categoria I FIA, dedicată automobilelor de producție. Cu cinci victorii și un loc 2 în acest sezon, Mihai Leu mai avea nevoie de numai 5 puncte pentru a deveni campion al diviziei din punct de vedere matematic. Și le-a obținut, asta pe un Ferrari 458 Challenge.
De altfel, fostul campion național absolut de raliuri a strâns până la competiție 143 de puncte în primele 6 runde, în timp ce principalul său urmăritor, Călin Manițiu avea 88.5 puncte. Leu a ajuns pe podium cu 25 de puncte, pe locul doi poziționându-se Manițiu cu 18, iar pe trei Eduard Cozma. Alexandru Mitroi a ajuns pe locul patru cu 12 puncte, iar Octavian Ciovică pe locul 5.
La Categoria I, unde au fost repartizate automobilele de producție, Mihai Leu, pe Ferrari 458 Challenge, nu a oferit nicio șansă contracandidaților săi. Învingător și pe Transalpina, fostul campion național absolut la raliuri are 6 din 7 victorii, iar în acest moment a strâns 168 de puncte și nu mai poate fi ajuns până la finalul sezonului. Pe 2 se află Călin Manițiu (106,5 puncte), iar Eduard Cozma este al treilea cu 80 de puncte. A opta etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 21-22 septembrie la Câmpulung Muscel.

Circulaţia a fost oprită duminică, în intervalele orare 08.00 – 12.30 şi 13.30 -19.00, pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), pe tronsonul kilometric 17 – 22, în judeţul Gorj, unde s-a desfăşurat Campionatul de Viteză în Coastă (Cupa Gorjului). Competiția s-a desfășurat pe sectorul de drum DN 67C dintre Novaci și Rânca, traseul având o distanță totală de 5,025 metri. Diferența de nivel dintre start și finish a fost de 342 de metri.


Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”).

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.