Hopa – Miticii Gorjului!

1803

Hopa – Mitică a fost o jucărie care mi-a fascinat copilăria! Mereu „pica” în picioare, iar eu fiind mic, nu-mi explicam de ce? Hopa – Miticii Gorjului sunt indivizii care au rămas în picioare, indiferent de regim: Gheorghe Gheorghiu – Dej, Nicolae Ceaușescu și tot ce a urmat după „involuția” din 1989! În mare parte aceste personaje sunt inculte, dar dau lecții de cultură, sunt imorali până-n măduva oaselor, dar dau sfaturi și lecții de morală, sunt aroganți, infatuați, vopsiți la păr și negri la suflet! Hopa – Miticii Gorjului au fost totalitari până-n 1989, iar apoi au dovedit antitotalitari și țin lecții de democrație!… Au făcut parte din nomenclatura comunistă, secretari de partid, cu propaganda comunistă, au „topit” istoria românilor în documentele de partid, iar astăzi au obținut „OMAGII” pentru opera istorică sau economică! Au „zburdat” prin ierarhia universitară, ajungând conferențiari sau profesori doctori până-n 40 de ani!
Au trecut prin ierarhia universitară cum trece acceleratul prin gara din Copăcioasa!
Au scris mai multe cărți decât au citit! Au diplome, masterate, doctorate cu duiumul! Nu știu o limbă străină, și-au „negociat” doctoratele, și-au „aranjat” funcțiile, iar când au ajuns atât de sus, au uitat să mai coboare!…
Rânjesc, căci de zâmbit au uitat, salută în stânga și-n dreapta, crezând că sunt mari personalități culturale sau economice!…
Nu mai sunt de mult monogami, sunt poligami după modelul Orientului, practică adulterul cu nerusinare, au amante cu 30 – 40 de ani mai tinere, au „potență” financiară, și tot ei sunt primii care vorbesc de familia tradițională românească!…
Au în general familii dezmembrate, dar Hopa – Miticii Gorjului scriu despre pedagogie, psihologie, sociologie, filosofie, istorie, economie!… Scriu, scriu despre toate și despre nimic, folosesc presa și jurnaliștii „mercenari”, pupincuriștii să-i ridice în slăvi!? Hopa – Miticii Gorjului sunt cei care au dus o viață de nabab și până-n 1989, când l-au pupat în cur pe Ceaușescu, trăiesc și azi ca-n paradis!
Hopa – Miticii Gorjului au fost cu duiumul și prin I.Ș.J. Gorj!
Au fost repetenți sau corigenți prin licee, au terminat licee de slabă factură culturală, facultăți din „bucăți”, începând cu celebrele I.P-uri, dar au ajuns inspectori și inspectoare la învățământul preșcolar, primar, gimnazial sau liceal, au tăiat și au spânzurat, „îngropând” și aducând învățământul din Gorj pe marginile prăpastiei!?
Inspectori repetenți și corigenți au fost și până-n 1989, dar s-au înmulțit mai apoi!… S-au îmbogățit, au vile pe Insuliță, sau în alte cartiere ale Tg-Jiului, și-au aranjat și odraslele, au făcut politică trecând pe la toate partidele politice, au politizat învățământul și cultura!…
Acum „politizează” și istoria românilor și istoria din Gorj. Acești epigoni trăiesc pe spinarea lui Tudor Vladimirescu, Constantin Brâncuși, Ecaterina Teodoroiu, folosind hiperbola, metafora, care n-au ce să caute în istorie! Au P.S.D.-izat, P.N.L.-izat istoria, au U.S.R.-izat istoria!
Jos „labele” de pe istorie, iar Hopa – Miticii Gorjului să se „evaporeze” din funcții și să mai lase și alți „oameni” și nu „neoameni” la cârma instituțiilor din Gorj!
Prof.pensionar – Teodor Voicu

2 COMENTARII

  1. Felicitări , domnule profesor!Foarte adevărat , trăim vremuri rușinoase cu oameni incompetenți si fără Rușine.Crede ți ca se simte cineva sa se retragă sa lase locul oamenilor valoroși? Continuați , succes!

  2. Felicitări, domnule profesor!Așa e în toată țara.Incompetenții au fost puși să distrugă.In tot acest timp, cum bine spuneți, CV-urile s-au îngrășat precum curcanii pentru Paști.Să plece!Să lase loc tinerilor performanți.Sunt cu miile în țara aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here