Hoară a semnat pentru Gorj proiecte de 20 de milioane de dolari

228

IMG_0651Preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDZI), Marcel Hoară a fost prezent ieri în Gorj unde a semnat un număr de 60 de proiecte ce se adresează zonelor industriale şi miniere din judeţul nostru.

Marcel Hoară a avut ieri din nou mâna largă la semnat proiecte finanţate de către Agenţia pe care o conduce. Acesta a semnat 60 de acorduri de grant pentru proiecte finanţate prin „Schema de Granturi Mici” din cadrul Programului de Regenerare Socio – Economică. „Am semnat doar 60 de contracte dintre cele 82 de proiecte depuse în această sesiune. Vroiam să semnez până m-ar fi durut mâna deoarece fiecare semnătură a mea înseamnă un parc, un teren de sport, un cămin cultural”, a declarat Marcel Hoară.

Preşedintele ARDZI a reuşit, în ultimii ani, să atragă în Gorj finanţări de până la 20 de milioane de dolari. Valoarea aproximativă a contractelor semnate ieri este de un milion de dolari şi urmează să se realoce sume pentru a fi finanţate şi restul de 22 de proiecte din judeţul nostru.

Conform lui Hoară, proiectanţii şi primăriile care au obţinut finanţări se vor putea apuca de acestea imediat după eliberarea tranşelor. „Totuşi, decizia mea a fost ca toate proiectele să fie încheiate la 30 noiembrie a.c. Aceste proiecte sunt diverse de la locuri de joacă până la grădiniţe, parcuri, terenuri de sport. Un proiect care mi-a plăcut foarte mult şi mi-a atras atenţia este cel de realizare a unui târg în comuna Bolboşi”, a precizat Marcel Hoară.

Alte 100 de proiecte în curs

Marcel Hoară a promis că în această vară îşi va mai da semnătura de finanţate pentru alte 100 de proiecte menite să îmbunătăţească zonele miniere ale judeţului nostru. De asemenea, acesta a mai semnat la Târgu-Jiu alte zeci de proiecte anul trecut. „Runda de ieri nu a fost prima rundă de proiecte semnate. Deja 63 dintre cele semnate data trecută de mine au fost finalizate. Totodată, pentru cele 60 pe care le-am semnat acum aprobarea nu a fost chiar din prima. Astfel 17 proiecte au fost aprobate direct, 39 observaţii, iar patru aprobate cu mici adăugări”, a mai declarat preşedintele ARDZI.

3 proiecte pentru Turceni

Oraşul Turceni a fost unul dintre cele peste 30 de localităţi din judeţ care au primit ieri finanţare pentru demararea unor proiecte. Edilul din Turceni, Ion Iordache s-a declarat încântat de viitoarele proiecte ce se vor regăsi în oraşul său, urmând ca unul să se implementeze chiar în satul Gârbovu. „Este pentru prima dată când primim fonduri de la această Agenţie dar suntem încântaţi. Am depus spre aprobare şi finanţare un număr de şase proiecte dar doar trei au fost aprobate. Acestea se referă la un loc de joacă şi două terenuri de sport cu gazon sintetic. Nu le aşteptam mai ales că în ultima perioadă ştim că s-au acordat bani doar pe criterii politice, iar noi nu prea aveam speranţe deoarece nu suntem din acelaşi partid”, a declarat primarul Turceni. Cele trei proiecte de la Turceni aprobate au o valoare de circa 200.000 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here