Handbaliștii intră în focurile play-out-ului

286

Energia va începe jocurile din play-out, mâine, la Târgu-Jiu, cu o partidă în compania celor de la Danubius Galați, cea mai slabă echipă din Liga Națională.

Pentru Energia, după ce a ratat obiectivul inițial, acela de a termina pe o poziție de play-off, a mai rămas de îndeplinit doar obiectivul trasat ulterior, acela de a fi cea mai bună echipă din play-out. După ștergerea rezultatelor înregistrate în partidele cu primele opt clasate, Energia a devenit lider autoritar în clasamentul pentru play-out, însă partidele din acesta se vor anunța destul de echilibrate și cel mai mare adversar, e drept pentru fiecare echipă, va fi ritmul în care acest play-out se va juca: „Va fi o perioadă grea, vom diminua numărul antrenamentelor, nu vom mai avea timp să punem multe lucruri la punct”, a declarat antrenorul gorjenilor, Sorin Bârză. Acesta crede însă că echipa gorjeană a început să se sudeze și ar putea să facă zece meciuri foarte bune și să obțină chiar maximum din acest play-out: „Să spunem că am avut timp suficient să ne găsim relaţiile de joc, un joc care să placă publicului care vine la sală. Sper la cât mai multe victorii. Aş vrea să câştigăm toate cele zece meciuri. Asta le-am propus băieţilor, au fost de acord cu mine. Vedem dacă şi putem. Sunt convins că vor fi meciuri grele, multe decise în ultimele minute. Sunt echipe care se luptă să nu retrogradeze, altele să nu ajungă la baraj, eu îmi doresc să terminăm pe locul 9. Vreau zece victorii, pentru asta ne pregătim, încercăm să jucăm cât mai bine”, a mai declarat tehnicianul echipei gorjene. Și căpitanul Energiei, Paul Giotoiu, este de părere că echipa gorjeană poate să obțină doar rezultate pozitive și să încheie acest sezon pe locul 9: „Urmează o serie de meciuri, cred că dacă vom câştiga primele 5 meciuri se rezolvă situaţia. E important să terminăm pe locul 9. Acest play-out este unul în care dacă ne vom face treaba şi vom arăta forma bună din ultimele meciuri, vom fi serioşi, este la dispoziţia noastră. Eu am spus, au fost nişte mici paşi greşiţi care au făcut ca Energia să fie aici. Şi din partea noastră şi a altora. Nişte mici paşi greşiţi…”, a declarat Giotoiu.

Team building contra grevă
giotoiu_i„Avem speranţe că vom primi ceva bani săptămâna aceasta, apoi cu toate schimbările care se aud sper să se mai rezolve ceva. Incertitudinea este o problemă. Băieţii se implică. Din vară nu ştiu. Eu, personal, termin contractul, nu am vorbit nimic, nu se ştie nimic. În condiţiile date aş avea nevoie de nişte garanţii ca să mai accept. Mai avem oferte din alte părţi, dar dacă am şti că lucrurile s-ar îndrepta aici, o bună parte din băieţi ar rămâne”, Paul Giotoiu, pivot Energia Târgu Jiu.
Aflați într-o situație aproape disperată din cauza restanțelor salariale, jucătorii echipei de handbal a Energiei au ales să continue să joace și să se antreneze și să nu urmeze exemplul colegilor de la baschet, care au intrat în grevă și apoi au dat bir cu fugiții condamnând echipa la retrogradare. „Nu s-a pus problema vreunei greve. Mai sunt 10 meciuri, vom duce la final acest campionat. Săptămâna trecută a fost o săptămână foarte grea, s-a pus accent pe latura fizică. Băieţii s-au comportat exemplar, s-au implicat foarte mult în pregătire. Apoi am avut şi trei zile libere, binemeritate. Acum am revenit din nou la treabă”, spune Paul Giotoiu infirmând zvonurile legate de o eventaulă grevă la echipa de handbal. Antrenorul Energiei simte foarte bine ceea ce are în vestiar, adică o situație extrem de delicată din cauza acestor probleme financiare ale clubului, dar încearcă să-și țină uniți jucătorii, chiar și prin team building: „Sunt nemulţumiri. Am mai spus, deranjează incertitudinea. Asta este situaţia cu care ne-am luptat în această perioadă. Am redus şi din numărul antrenamentelor, am avut şi zile libere, şi activitate de team building, ne-am mai detaşat puţin de handbal. Ultima săptămână a fost una grea din punct de vedere fizic, am insistat pe antrenamente fizice. Sper să intrăm bine în meciurile care vor urma”. Chiar dacă nu are nicio informație oficială legată de situația financiară a echipei, Sorin Bârză speră ca azi sau mâine o parte din restanțe să fie achitate: „Ştiu că cei din conducere s-au luptat să atragă nişte fonduri de la oficialităţile locale. Am înţeles că vin nişte bani de la Consiliul Judeţean, şi sper ca până la ora meciului cu Galaţi să intre în conturi. Sper la un salariu, toată lumea are nevoie de un salariu. Aşa s-a discutat, promis, sper să se acopere un salariu. Nu am primit salariu pe luna decembrie. La finalul lunii aprilie se fac patru luni…”, a mai declarat tehnicianul Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here