Handbaliștii, încă răbdători

261

Energia nu mai bate pe nimeni de multă vreme, fie că vorbim de echipa de baschet, fie că este vorba de cea de handbal. Dacă la baschet este lesne de înțeles că victoriile, în cazul în care vor veni, vor fi puține și greu obținute, iar acest lucru se datorează exodului jucătorilor, la echipa de handbal situația stă altfel. Jucătorii încă nu au plecat, doar câțiva părăsind corabia, în schimb rezultatele sunt la fel ca la baschet.

Trupa lui Sorin Bârză caută cu înfrigurare un succes în 2016, dar el se lasă în continuare așteptat. E drept, ultimele două meciuri au fost cedat la limită, partida cu Poli Timișoara fiind un furt calificat, însă statistica e crudă cu trupa gorjeană: șase partide disputate și tot șase înfrângeri în debutul acestui an. În aceste condiții, Energia a ieșit din lupta pentru play-off și acum nu rămâne decât să-și „asigure spatele” și să evite o retrogradare rușinoasă: „Play-off-ul deja a sărit din calcule, este o diferenţă foarte mare de puncte, pe care aceste trei meciuri nu o acoperă”, a declarat Mădălin Țuțu, unul dintre cei mai buni marcatori ai gorjenilor din acest sezon.

Au acceptat diminuări salariale
Ca și rezultatele, salariile sunt mult în spate și jucătorii așteaptă acum după un nou set de promisiuni din partea conducerii: „Starea de spirit a echipei este bună. Nouă ni s-a dat un termen şi aşteptăm să se împlinească acel termen şi să vedem ce o să se întâmple. Până atunci noi ne pregătim. Noi s-a propus şi cei care am rămas am acceptat diminuări salariale şi până pe 10 o să ne intre un salariu, să ne plătim şi noi chiriile şi ce mai avem. Restanţele din urmă până în vară speră dumnealor să le aducă la zi”, a mărturisit Mădălin Țuțu. Interul echipei gorjene spune că situația financiară a echipei s-a reflectat și în evoluția jucătorilor: „Unii dintre noi avem familii acasă cu copii mici şi câţiva cu rate la bancă şi banca nu te aşteaptă, aceste probleme vrei nu vrei te apasă, nu poţi să te concentrezi 100%. Sperăm să se rezolve şi să mergem în continuare”, a completat Țuțu.

Încă plâng după meciul cu Timișoara
Rănile Energiei după partida cu Poli Timișoara sunt încă deschise. Înfrângerea venită în ultima secundă de joc, după o aruncare de la 7 metri gratuit acordată și după un meci în care gorjenii au fost tocați mărunt de arbitrii nu le dă pace celor de la Energia: „Nu reuşim încă să ne concentrăm 100% la ce avem de făcut, am fost şi foarte supăraţi cu toţii după meciul cu Timişoara. Suntem conştienţi că ne aşteaptă nişte meciuri dificile în finalul acesta de campionat, cele trei care au rămas din sezonul regulat. Sunt convins că toţi băieţii îşi doresc să joace bine, să câştige, acum trebuie să şi reuşim să o facem, nu pot să spun decât că, cu Timişoara, am făcut un meci bun şi nu am fost lăsaţi să câştigăm de data asta. Sunt situaţii frustrante care la moralul nostru colectiv vin şi ne mai îngroapă puţin. Sperăm să putem ieşi din starea asta până la meciul de vineri”, a declarat antrenorul echipei târgujiene, Sorin Bârză.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here