HALUCINANTUL Capotă: Totul a fost o CACEALMA! Fostul manager al Spitalului Târgu-Jiu vrea să suspende dispoziția de numire în funcție a lui Vienescu. Managerul interimar, citat ca pârât în proces

2132

Declarații uluitoare ale fostului manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, după primul termen al procesului pe care l-a deschis în vederea anulării acordului încheiat cu președintele Consiliului Județean prin care mandatul său la conducerea unității medicale a încetat înainte de termen. Capotă a afirmat că a fost supus la presiuni foarte mari și a clacat psihic, iar acordul privind încetarea contractului său de mandat îl cataloghează drept ,,o aiureală” făcută pentru ca jurnaliștii și sindicaliștii care-l contestau să înceteze protestele și califică întreaga operațiune ca fiind ,,o cacealma”.

Tribunalul Gorj a decis, joi, 19 decembrie a.c., amânarea procesului în care fostul manager al SJU cere anularea acordului privind încetarea înainte de termen a contractului său de mandat și suspendarea dispoziției prin care Dumitru Vienescu a fost numit manager interimar al unității spitalicești. De altfel, Vienescu a fost conceptat în cauză, are calitatea de pârât și va trebui să se prezinte în fața judecătorilor pe 30 decembrie. Trebuie amintit faptul că, la începutul lunii noiembrie, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, pe fondul mai multor scandaluri în care unitatea medicală fusese implicată încă de la începutul anului, Capotă a fost de acord să plece din postul de manager, însă, ulterior, spre surprinderea tuturor, acesta s-a răzgândit, și-a retractat, la notariat, acordul de renunțare la funcție, iar acum afirmă că a fost nevoit să plece, în urma presiunilor făcute de liderii PSD. ,,A fost un acord, o înțelegere între mine și președintele Consiliului Județean, la data respectivă, pe care dânșii nu au respectat-o. Am semnat anumite acte vădit știind că și eu și dânșii că sunt nelegale și văzând mersul, în câteva zile, la ce s-a întâmplat, adică la ora și data respectivă, când m-au chemat, pe data de 14, aveam dublă calitate în cadrul spitalului, și de manager. Deci dispoziția de manager nu a fost niciodată retractată sau nu s-a făcut nici o dispoziție de încetare a funcției de manager, nu s-a făcut o dispoziție de încetare a contractului de management, deci la data respectivă, când am semnat, am apucat să semnez, că făceam parte din Comitetul Director, la concursul pentru funcția de șef de secție al răposatului domn doctor Popescu Costinel, și când am văzut, m-am interesat dacă s-a primit vreo dispoziție, că eu am plecat atunci, imediat, pe 6 (noiembrie n.r.) am plecat în concediu, de încetare a funcției de manager sau vreo dispoziție de încetare a contractului de manager cum scrie în lege?”, a declarat Capotă. Ex-managerul SJU a povestit că s-a ajuns la un compromis, acela de a renunța la funcție, pentru ca grupul de jurnaliști și sindicaliști care-l contestau să înceteze protestele. Capotă a afirmat că totul a fost o aiureală și o cacealma. ,,Am fost chemat de către domnul Cosmin Popescu la Consiliul Județean ca să discutăm anumite probleme și acolo am fost așteptat de către domnul Cosmin Popescu și domnul Mihai Weber și nu vă povestesc ce discuții au fost. Esența în sine este că se apropia vizita doamnei candidat la președinția României, în sâmbăta respectivă și ca să îi facă pe Claudiu Matei și pe Daju și pe dumneavoastră (Irina Stoian – n.n) să tăceți, da? Adică, hai să facem un anumit acord, nu vă dau toate detaliile (…) Să știți că eu am clacat psihic atunci! Nu vă spun ce este aici, o să fie alte instituții care vor verifica treaba asta. Aia a fost o aiureală. Din partea mea da, din moment ce nu respecți legea, este o cacealma!”, a adăugat Capotă.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here