Habitu şi Floarea, faţă în faţă

222

Omul de afaceri Dan Radu Floarea, denunţător în cazul lui Aristică Doru Şerban (Habitu), a avut ocazia ieri să stea faţă în faţă cu cel pe care îl vrea după gratii şi care, de altfel, a şi stat aproape un an în arest preventiv.

Adus cu Poliţia la proces, Floarea, după mai multe absenţe, a fost ieri reaudiat de judecătorul de caz, care a dorit să clarifice o serie de aspecte legate de modul în care acesta împrumuta sau returna banii luaţi cu împrumut de la bunul său prieten din trecut Habitu. Floarea chiar a precizat pe parcursul audierilor că cel acuzat de cămătărie „era corect” în relaţiile cu el, dar cu toate acestea îl acuză în continuare de fapte grave, cum ar fi ameninţarea şi şantajul.
Afaceristul a spus că nu număra niciodată banii atunci când îi dădea şoferilor săi să achite din sumele împrumutate şi nici nu ţinea o evidenţă a sumelor returnate, ceea ce, evident, l-a nedumerit pe judecătorul de caz. Floarea a accentuat însă că şi-a plătit cu vârf şi îndesat sumele împrumutate, el fiind convins că a returnat cel puţin dublul sumei pe care a luat-o de-a lungul anilor drept credit de la Habitu. Calculele sale arată că a returnat circa 4,2 milioane lei la circa 2 milioane de lei împrumutaţi, lucru cu care nici Aristică Doru Şerban şi nici avocaţii săi nu au fost de acord.
La termenul de ieri a fost reaudiată şi soţia lui Floarea, Manuela, cea care are calitatea de parte vătămată în dosar, alături de soţul său. Ea a povestit cum a fost ameninţată de fostul partener de afaceri al soţului său, Manuela Floarea precizând că a aflat despre împrumuturile luate de la Habitu de Dan Radu doar în momentul în care cămătarul a început să sune pe numărul fix de acasă şi s-o ameninţe. Ea a menţionat că nu ştia că sunt înregistrate convorbirile pe care le purta cu acesta deşi pe înregistrările audio menţionează că tot ce discută acolo rămâne pe bandă. Şi Floarea şi Habitu se suspectau însă reciproc de faptul că, pe lângă SRI, îşi înregistrau singuri convorbirile, Manuela Floarea precizând că discuţiile cu cămătarul, deşi erau purtate pe un ton calm, îi produceau frisoane, întrucât era ameninţată şi ea şi copiii, în special băiatul cel mic al familiei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here