Guvernul vrea iarăși să cumpere „Cumințenia Pământului”

984

Guvernul va demara din nou discuții cu proprietarii sculpturii „Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși pentru a o cumpăra, imediat după ce bugetul pe 2019 va fi promulgat, a declarat Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale.
„Vom demara discuții cu proprietarii acestui obiect de artă extraordinar imediat după ce vom avea aprobat bugetul. În momentul în care nu ai aprobat bugetul, te duci și discuți pe mulțimea vidă”, a declarat Valer-Daniel Breaz, precizând că în buget există mai multe capitole unde sunt prevăzuți bani pentru opere de artă. „Bineînțeles, pe lângă «Cumințenia Pământului» pot să apară și alte oportunități pentru anumite opere de artă. Deci, am prevăzut bani pentru ca la un moment dat să putem cumpăra aceste opere de artă”, a mai spus Breaz.
Potrivit ministrului Culturii, statul român a restituit în proporție de 99% banii donați de români pentru „Cumințenia Pământului” prin Trezorerie. Până la sfârșitul lui 2019, își vor primi banii și cei care au donat prin bănci.
În urmă cu trei ani, 100.000 de oameni au donat 1,2 milioane de euro în procesul de subscripție publică pentru „Cumințenia Pământului”. Opera a fost realizată de sculptorul gorjean în anul 1907, aparținând patrimoniului cultural național, în categoria Tezaur.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here