Guvernul a aprobat strategia în domeniul egalităţii de şanse

281
Guvernul României a aprobat zilele trecute în cadrul unei şedinţe un proiect cu privire la Strategia Naţională Pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2010-2012 şi Planul General de Acţiuni.

Strategia include măsuri şi activităţi concrete situaţiilor problematice care au fost identificate de-a lungul timpului pe anumite arii de intervenţie specifice, precum educaţia, piaţa muncii, viaţa socială, roluri şi stereotipuri de gen, participarea la procesul de luare a deciziilor, privind diferenţierea dintre sexe. Măsurile pe care Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi şi instituţiile partenere le vor implementa vizează reducerea inegalităţilor de gen în toate aspectele vieţii publice, eliminarea stereotipurilor de gen din educaţie şi mass-media, încurajarea ocupării şi participarea echilibrată a femeilor şi bărbaţilor la procesul decizional.

Grupul ţintă la activităţile prevăzute în Planul General de Acţiuni sunt femeile aflate în situaţie sau risc de marginalizare, reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi ai organizaţiilor patronale, angajaţi şi angajatori, elevi şi studenţi, educatori, profesori şi reprezentanţi mass-media.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here