Gura târgului – Primarul de Stăneşti ameninţă cu dizolvarea Consiliului Local

365

Vasile Pârvulescu, primarul de Stăneşti, le-a transmis unora dintre consilierii locali că intenţionează să dizolve organismul de conducere local, după ce consilierii s-au revoltat pentru concesionarea islazurilor comunale. Edilul a susţinut că, timp de trei luni, consilierii nu ar fi trecut nici un proiect, fapt care i-ar da dreptul la dizolvarea CL Stăneşti. Consilierii susţin că primarul nu spune adevărul şi că dacă s-ar ajunge la dizolvare şi scaunul primarului s-ar clătina, consilierii luând în calcul cererea unui referendum. În prag de sărbători, la Stăneşti se simte tensiune în Consiliul Local, cu atât mai mult cu cât pare că aici nu mai există o balanţă între Putere şi Opoziţie.

1 COMENTARIU

 1. Domnilor din mass- media aveți posibilitatea LEGALĂ de a solicita documente publice de la primărie . Ați făcut vreodată treaba asta sau doar scrieți după dictare ce va spun unii. Care este pretul pe care îl primiti pentru aceste articole defaimatoare ? Care dintre patronii – consilieri locali – vă plătește pentru astfel de aberații ? Din cei 11 consilieri ai comunei Stanesti 7 sunt privatizati . Adevarul este ca nu este vina lor ca sunt consilieri , ci a alegatorilor. VA DEPUN ALATURAT EXTRAS DINTR _UN RASPUNS DAT DE PRIMARIE CETATENILOR care ar trebui sa va dea de gandit .Clanul consilierilor: BICHERU CONSTANTIN, APOSTU DUMITRU, BESOI MARCOVICI ION si CIULAVU ION – toți oameni de afaceri din comuna Stanesti DE DOI ANI INCEARCA SA IA ISLAZURILE FARA LICITATIE SI GRATIS folosindu se de o asa zisă asociatie fantomă a crescatorilor de animale din șase sate ale comunei Stanesti ;
  ”NU PRIMĂRIA STĂNESTI A DORIT SCOATEREA LA LICITATIE A ISLAZURILOR COMUNALE . PRIMĂRIA, LA CEREREA CETĂȚENILOR ESTE OBLIGATĂ (ART 9 OUG 34/2013 ) să consesioneze , în baza hotărârii consiliului local în condițiile legii, adică prin licitatie publică conform OUG 54/2006.
  Cererea de concesionare a islazurilor comunale a fost inițiată de consilierii locali Bicheru Constantin si Besoi Marcovici Ion în numele Asociației crescătorilor de animale .
  Au fost respectate cu strictețe termenele și procedura prevăzute de OUG 54/2006 privind concesionarea pășunilor comunale
  Calitatea de membru al colectivității locale a constituit condiție eliminatorie în caietul de sarcini .Au fost depuse un număr de 9(nouă) oferte :3 persoane juridice si 6 persoane fizice toate având domiciliul/sediul în comuna Stănești . SC Murguzone SRL are sediul în comuna Stănești sat Măzăroi .
  Toți ofertantii au înteles să depună documentele solicitate pentru a se putea califica la licitație cu exceptia asociației crescătorilor de animale care a depus ofertă solicitând toată suprafata de 434,56 ha pentru un număr de 41 membri (din care 12 nu au avut documente deloc, au fost incomplete sau înregistrari duble). Facem mențiunea că pentru persoanele fizice (inclusiv cele din cadrul asociației ) nu s-a solicitat certificat fiscal ANAF .Drept dovadă în tabelul ofertantilor (anexat în copie ) în coloana 6 ”Certificat fiscal buget stat ” la toate personele fizice există mențiunea ”nu este cazul ”
  Conform art 23(1) din ordonanță ofertantii au dreptul să solicite clarificări privind documentația de atribuire daca au nelamuriri . Asociația nu a solicitat nici o clarificare si nu a depus nici un certificat fiscal de la bugetul local desi în caietul de sarcini se specifica – dovada privind achitarea obligatiilor fiscale, prin prezentarea certificatelor de atestare fiscala, eliberate de catre compartimentul impozite si taxe din cadrul Primăriei Comunei Stănești .
  Toți ofertantii calificati au depus adeverintă cu numărul de animale înscrise în RNE semnată si ștampilată de medicul veterinar Blideanu Ștefan Liviu .
  SC MURGUZONE 67 SRL a depus în original adeverinta 637 din 23.05.2014 eliberată de medicul veterinar Blideanu Ștefan Liviu.

  In solicitarea depusă sustineți (dealtfel ca si conducerea asociației )că s-a încălcat legislatia privind achizițiile publice . Conform OUG 54/2006 , ofertantii au dreptul să conteste procedura de atribuire . Asociatia crescătorilor de animale nu a depus contestație referitor la procedura de atribuire a contractului de concesiune . In 16.06.2014 (cu 2 zile înainte de licitație, după ce a depus oferta) dl Bicheru Constantin în calitate de presedinte al asociației a contestat caietul de sarcini pe care personal l-a aprobat în cadrul ședinței de consiliu din 19.05.2014 .
  POATE SE SESIZEAZĂ CINEVA DE FAPTUL CA CEI 4 CONSILIERI AMINTIȚI AU PREJUDICIAT COMUN A STANESTI DE 8 MILIARDE DE LEI PRIN FAPTUL CA NU S-AU PREZENTAT LA SEDINȚA DIN IUNIE SI NU AU APROBAT CA PRIMARIA SA PRIMEASCA SUBVENTIA DE LA APIA PENTRU ISLAZURI . SCOPUL LOR A FOST SA FORTEZE CONSILIUL LOCAL SI PRIMARUL SA CONCESIONEZE GRATIS SI FARA LIITATIE ISLAZUL CA SA BENEFICIEZE EI DE SUBVENTIE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here