Grigoraș și Edi Iordănescu se înțeapă reciproc pe tema pregătirii pandurilor / Război rece între “fostul” și “actualul”

255

Pandurii a devenit subiect de dispută între doi antrenori, unul care a părăsit corabia, altul care i-a luat locul în iarnă la timona echipei gorjene. Grigoraș și Iordănescu junior nu se menajează și se acuză unul pe altul, mai mult sau mai puțin voalat, de lipsă de profesionalism.

Faptul că Edi Iordănescu are în discursurile sale referiri destul de dese la modul în care a preluat echipa, și atinge aici subiecte precum pregătirea fizică sau disciplina, nu l-a lăsat indiferent pe Petre Grigoraș. Acesta, după ce a stat o vreme în umbră, fără a avea un angajament, odată cu interesul Rapidului pentru serviciile sale și-a adus aminte și de ceea ce se întâmplă la fosta sa echipă și a decis să nu-l lase “nesancționat” pe cel care i-a luat locul. Deloc elegant, Petre Grigoraș a comparat referirile lui Edi Iordănescu la perioada când antrena echipa gorjeană cu manifestările unui celebru personaj de film din anii ‘30-’40: “Am considerat mereu că nu e normal ca el să vorbească despre foști antrenori ai unei echipe. Eu n-am vorbit de absolut nimeni în toată cariera mea, și nu e normal ce a făcut. Când îți asumi responsabilitatea să vii la Pandurii, nu începi să te plângi că ai găsit echipa nepregătită sau că jucătorii erau slabi. Când ai semnat, știai unde te duci, știai că nu e o echipă clasată pe locul 1, e abia pe locul 11 sau 12. El s-a crezut Tarzan și a început să urle «oooooooh, oooooooh» (gesticulează și se bate cu pumnii în piept). Mi se pare anormal ce a făcut, lipsit de colegialitate”, a declarat Grigoraș într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Replică pe Facebook
Un obișnuit al rețelelor de socializare, acolo unde nu ezită să-și exprime părerile și să pună uneori presiune, fie pe adversari, pe parteneri de negocieri sau chiar pe proprii jucători, Edi Iordănescu i-a răspuns lui Grigoraș printr-o postare pe pagina sa de facebook. Antrenorul Pandurilor spune că nu înțelege de ce tehnicianul căruia i-a succedat la timona echipei gorjene caută în el un subiect de discuție: “E cel puțin comic să dai un interviu de două pagini într-un ziar de specialitate și subiectul principal și majoritatea spațiului să-l ocupi comentând despre Edi Iordănescu. Asta e tot ce ai de spus, domnule Grigoraș? Alte lucruri mai interesante nu? Am crezut că am depășit în trecut subiectul ăsta, atunci când am explicat, că respect omul Grigoraș, cum respect și antrenorul Grigoraș, cum respect toți antrenorii din România, dar că atunci când meseria te obligă periodic să ai contact cu presa, e normal să emiți niște opinii. Nu poți să vorbești în gol. Asta am făcut eu când am venit la Pandurii (acum opt luni și văd că și-a adus aminte acum de vorbele mele de atunci), nu am criticat munca lui Petre Grigoraș pentru că nu mă interesa să o fac, am spus doar niște concluzii despre ce am găsit la Târgu-Jiu, despre problemele pe care trebuia să le rezolvăm. Ce era să zic? Că am găsit lapte și miere, dar nu știu de ce echipa era pe 12, la -10 la adevăr?”, a sunat replica lui Edi Iordănescu.

grigGrigoraș trădat de jucători?
Edi Iordănescu analizează ceea ce Grigoraș spune în amintitul interviu acordat de cel care acum este aproape de a prelua banca Rapidului, și spune că dacă cineva este vinovat de faptul că jucătorii nu ar fi vrut să se antreneze în mod profesionist la acea vreme, acela nu poate fi decât Petre Grigoraș: “Eu mă amuz că dumnealui s-a supărat pentru ce am zis eu, însă recunoaște personal în continuarea interviului că atunci când era antrenorul Pandurilor, jucătorii nu se antrenau cum trebuie, că nu erau profesioniști, că nu jucau ce trebuie, că nu își dădeau interesul!!! Păi, eu întreb, cine este vinovat când jucătorii nu se antrenează, nu sunt implicați, nu sunt serioşi? Ba mai mult, îi mai bănuiește că l-au și vândut?! Eu refuz să cred așa ceva, însă dacă ar exista o mică posibilitate să fie adevărat, atunci singurul motiv viabil pe care îl văd e că doreau să progreseze și simțeau că nu au cum s-o facă!”, a mai spus actualul antrenor al Pandurilor.
În finalul răspunsului dat pe facebook, Edi Iordănescu îl înțeapă din nou pe Grigoraș amintind despre capitolul trofeelor, acolo unde Grigoraș nu are încă nimic pus în vitrină, deși are o carieră lungă, fiind unul dintre antrenorii cu cele mai multe meciuri în Liga 1: “Toți suntem critici, justițiari, deștepți, experți în toate și glorioși în nimic. Acum probabil că o să îmi spuneți iarăși câte jocuri ați antrenat la Liga 1. Respect asta, însă eu știu că în general contează trofeele câștigate, nu numărul de jocuri la care ai participat. Sper să încheiem acest conflict aici pentru că nu ne face cinste, însă niciodată nu voi ezita să iau poziții atunci când am de partea mea adevărul”, încheie antrenorul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here