Grevă și la Gara Târgu-Jiu! Două trenuri au circulat!

374

Angajații CFR Infrastructură au întrerupt, ieri, lucrul în toată țara, declanșând o grevă spontană pe care au organizat-o cu ajutorul rețelelor de socializare. Pe raza regionalei Craiova au fost însă două trenuri care, cu mici pauze, și-au văzut de destinația finală, aceasta fiind gara din Târgu-Jiu. E vorba despre un tren interregio Săgeata Albastră și un regio care venea de la Craiova spre Târgu-Jiu, în vagoane aflându-se peste 100 de copii, care veneau în vizită la operele lui Brâncuși în cadrul programului „Școala altfel”. “Altfel” a fost și excursia lor, după ce trenul a făcut o oprire undeva între Craiova și Filiași.

“Ne-am speriat un pic când am văzut că oprește fără să fie stație, dar am găsit înțelegere și din fericire au înțeles că este un grup foarte mare de copii, de peste 100. Noi aveam călătoria programată din 4 martie și tocmai de aceea ne-au înțeles. După ce ne-au ținut un pic la Coțofeni, probabil au discutat la comandamentul dumnealor de criză, ne-au lăsat să ne vedem de drum”, a povestit Camelia Ghira, unul dintre dascălii care însoțeau copiii. Elevii erau de școală generală și, spre norocul lor, în trenul, alături de ei, au fost și două reprezentante ale CFR Călători, care însoțeau grupul.
“Eu sunt șefa agenției CFR Voiaj de la Craiova și chiar de la mine au luat cu toții biletele. Vă dați seama, noi îi încurajăm ca în cadrul acestor deplasări grupurile de elevi să cumpere binele și să meargă cu trenul și, acum, tot noi să le creăm probleme. Pentru grupul acesta s-a făcut un efort de către conducerea mea și sperăm că nu vor mai fi probleme, așa cum sperăm că și cei de la Infrastructură își vor rezolva problema cu salariile”, a spus Cristina Mirică, șefa agenției CFR Voiaj Craiova.
De la gară spre centrul orașului copiii au mers pe jos, încolonați câte doi, elevii străbătând câțiva kilometri pe jos până la intrarea în parcurile în care se află operele brâncușiene. Odată cu ei în Gara Târgu-Jiu au ajuns și călătorii dintr-un alt tren, Săgeata Albastră, care, la Filiași, au aflat că vor mai avea de așteptat până se încheie protestul și că în acest timp doar trenul cu copii merge. După ce trenul s-a pus în mișcare, protestul pe Regionala Craiova s-a încheiat, iar Săgeata Albastră și-a văzut de drum, ajungând prima la Târgu-Jiu pentru că avea prioritate. A adus în gară doar un călător care mai rămăsese prin vagoane, acesta recunoscând că el nu a aflat la timp de trenul cu copii că ar fi coborât și el din “Săgeată” pentru a veni “mai repede”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here