Greşeala care-l descalifică pe Adrian Chertes! – Juristul Penitenciarului Târgu-Jiu, la judecată cu puşcăria

245

PenitenciarNu numai urmăriţii penal fără cunoştinţe juridice o mai dau în bară. Chiar „la bară”, deci în faţa judecătorilor, mai greşesc şi aceia de la care am pretinde măcar oarecari priceperi într-ale legilor. Cazul următor este elocvent.

Cu stângu-n dreptu’ !

Juristul puşcăriabil al Penitenciarului Târgu Jiu, Adrian Chertes, profită de greşelile Justiţiei şi ale directorului Marin Calotă? Se pare că da. Chiar juristul şi-a dat cu stângu-n dreptu’. Mai exact, în dosarul cu nr. 12992/95/2011, dosar judecat de Tribunalul Gorj, în care juristul cu pricina îşi manifesta nemulţumirea faţă de Decizia nr. 41, din 7 octombrie 2011, prin care fusese pus la dispoziţie şi i se diminuaseră drepturile băneşti, ca urmare firească a începerii urmăririi penale în Dosarul întocmit de DNA Gorj asupra directorului de la acea vreme al Penitenciarului Constantin Bălă şi a directorului adjunct pe probleme de educaţie Daniel Lăzăroiu, dar şi a altor 7 colegi. Afirmăm că şi-a dat singur-singurel măcar o palmă peste obraz întrucât, în decizia în speţă, Penitenciarul greşise în mod destul de evident în favoarea sa. Fiindcă-i stabilise drepturile salariale reduse la nivelul de bază din data de 31.12.2009, adică înainte de reducerea salariilor bugetarilor, deci şi ale din sistemul penitenciar, cu 25%. Numai că, ghinionul s-a ţinut de Adrian Chertes, instanţa de judecată a observat greşeala şi i-a stabilit drepturile salariale la nivelul de bază din data de 01.01.2011, cum de altfel era şi logic.

Un „Bravo!” Tribunalului Gorj

Penitenciar 2Singura „satisfacţie” măruntă a juristului puşcăriabil Adrian Chertes ar fi că Tribunalul Gorj i-a admis în parte contestaţia. Cu toate acestea, celui care ocupă funcţia de jurist al Penitenciarului Târgu Jiu, i s-a mai ciuntit din salariu. Nu mult ci vreo patru milioane de lei vechi, adică circa 400 de lei noi. Ce-am putea conchide? Un sincer „Bravo!” şi… juristului ce se descalifică, dar şi corectitudinii instanţei de judecată – Tribunalul Gorj. Care şi-a făcut cu prisosinţă datoria.

Directorul Marin Calotă trebuie să ia măsuri!

Ar mai rămâne o întrebare de bun simţ pe adresa actualului director al Penitenciarului Marin Calotă. Nu cumva s-a greşit şi în cazurile celorlalţi urmăriţi penal în Dosarul DNA Gorj, aflaţi în aceeaşi situaţie cu juristul Adrian Chertes? Ne referim la posibila stabilire tot incorectă şi la ceilalţi 7 (şapte!) urmăriţi penal atunci când li s-au diminuat salariile? Îi sugerăm domnului director Marin Calotă să verifice: Nu strică. Ar evita alte nereguli şi s-ar pune la adăpost de vreo sancţionare a celor vinovaţi. Mai ales că drepturile salariale necuvenite se vor recupera. Odată şi odată! Ca şi în cazul juristului Adrian Chertes, care-a dovedit şi de această dată că-i străin de cunoaşterea legilor ţării. Ba am găsi normal ca decât să menţină pe funcţia de jurist al Penitenciarului Târgu Jiu, care nu are dreptul să reprezinte instituţia în instanţe sau în raporturile cu alte autorităţi ale statului, fiind urmărit penal, nu ar fi mai corect şi mai bine să se apeleze la vreun jurist ori avocat al firmei EuroAvocatura? Iată cum neştiinţa unui jurist – puşcăriabil produce monştri! Greşelile sunt, ca de obicei, în defavoarea statului. A bugetului, veşnica vacă de muls a bugetarilor Penitenciarului Târgu Jiu şi ai Agenţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here