Graure joacă alba-neagra cu postul de contabil-şef, recâştigat de Oprişescu

223

DeschidereÎn Complexul Energetic(CE) Turceni o minune durează doar trei zile. Aşa cum însă şi o sentinţă judecătorească este respectată, de juriştii şi conducerea unităţii energetice, doar pe sfert.

Mai exact, sentinţa pe care magistraţii Tribunalului Gorj i-au dat-o recent Mariei Oprişescu, contabila-şefă a CE Turceni, a fost pusă în aplicare miercuri dar urmează să fie încălcată vineri, salariata fiind deja avertizată că nu va rămâne pe postul de contabil-şef creat pentru ea în organigramă, ci pe un post de economist la o altă direcţie din complex. Pe locul ocupat de miercuri de către Maria Oprişescu, reînfiinţat la cererea judecătorilor, va fi pusă o altă persoană, agreată însă de actuala conducere ,,portocalie” a unităţii energetice. După ce şi-a făcut dreptate în instanţă, pe parcursul unui an de zile, Maria Oprişescu a revenit miercuri în Complexul Energetic Turceni, pe funcţia deţinută anterior demiterii sale controversate. Conform sentinţei judecătoreşti, ei i s-a recreat, în organigramă, IMG_4752postul desfiinţat în urmă cu un an de zile, iar Oprişescu şi-a reocupat, după 12 luni de pauză, postul de contabil-şef la Direcţia Transport Servicii. ,,Am fost convinsă că voi reîncepe munca pe data de 1 iunie, cel puţin aşa am vorbit la Personal, ca apoi să primesc acasă o solicitare, în scris, să revin la muncă, postul meu de contabil-şef fiind reînfiinţat. Hârtia am primit-o marţi după orele 17.00, iar miercuri eram deja la serviciu. Dacă nu mă reîntorceam, s-ar fi profitat de absenţa mea, fără să se ia în calcul că am fost înştiinţată de noua decizie cu câteva ore înainte de reînceperea serviciului”, explică Maria Oprişescu.

Ilegalităţi, ascunse după disponibilizări

Bucuria angajatei că a revenit la muncă i-a fost spulberată acesteia la scurt timp după ce şi-a reocupat postul de la CE Turceni. Asta deoarece i s-a transmis destul de clar mesajul potrivit căruia postul său, recreat prin sentinţă judecătorească, ar urma să fie eliberat de Oprişescu, care ar urma să rămână simplu economist probabil la un alt departament. ,,Mi s-a transmis că nu se acceptă ca eu să ocup postul de contabil-şef că structurile sunt făcute, că este o decizie de moment şi că o să fiu mutată, economist, pe undeva prin complex. Mâine(n.r. astăzi) sper să pot avea o discuţie cu directorul economic Pităroiu în legătură cu situaţia creată mai ales că mi se reaminteşte că se vor face disponibilizări”, a completat Oprişescu. Femeia, la un moment dat, începuse demersurile de executare a CE Turceni în privinţa sentinţei date de instanţa Tribunalului Gorj. Nu a mai fost nevoie deoarece a fost rechemată la muncă. În ceea ce priveşte continuarea procesului, Oprişescu susţine că nu ştie dacă juriştii CE Turceni au făcut sau nu recurs în dosarul care a stat un an pe rolul instanţelor de judecată fiind plimbat de la Târgu-Jiu la Craiova şi retur.

Cine vrea postul de contabil-şef?

Deşi am încercat să aflăm cine este persoana care va fi promovată pe postul recreat la cererea instanţei pentru Maria Oprişescu, nu am primit niciun răspuns. Surse din complex dau ca sigur faptul că s-ar face ,,jonglerii cu postul de contabil-şef” dorindu-se promovarea vreunui pedelist sau a unei ,,pile” susţinute de PDL. Dacă Oprişescu va fi însă mutată din funcţia de contabil-şef, funcţia ar trebui, instant, desfiinţată.

Răuţ, între plimbări şi promisiuni de reangajare

Dacă Maria Oprişescu a avut şansa să revină măcar în CE Turceni deşi stă permanent cu sabia deasupra capului, Ion Răuţ, fostul şef de la Resurse Umane, nu a reuşit să îşi obţină revenirea în unitate, apelând chiar la executare. A făcut, în schimb, numeroase drumuri pe la CE Turceni, chemat la discuţii fără final, i s-a promis o rezolvare amiabilă a situaţiei, dar până în prezent nimic nu s-a concretizat.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here