Gorjul votează. Prezența la urne

2527

Circa 300.000 de gorjeni sunt așteptați duminică la urne. Până la ora 09.00 au votat 5,37% dintre alegători, mai precis 15.949 de gorjeni.

Printre primii politicieni care au mers la vot se numără Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. „Am votat, astăzi, având echipa alături de mine, pentru dezvoltarea comunităților locale. Gorjul contează!”, a spus Popescu.

Aproape 28.000 de gorjeni au votat până la ora 10.00. Este vorba de 9,36% dintre alegători. S-au înregistrat 1.463 de voturi pe lista suplimentară și 18 cu urna mobilă.

La vot s-a prezentat și candidatul PNL la Consiliul Județean Gorj. „Am votat pentru transformarea Gorjului din județul din care se pleacă în județul în care se vine!
Mergeți la vot și alegeți pe cel care are cele mai multe șanse să producă schimbarea pe care o așteptăm de zeci de ani!”, a spus Iulian Popescu.


La ora 11.00, 14% dintre gorjeni și-au exprimat dreptul la vot.

Tot la primele ore ale dimineții a votat și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. El i-a îndemnat pe tineri să vină la vot. „Am votat pentru cetăţenii municipiului Târgu-Jiu alături de familia mea şi echipa mea. Sunt astăzi prezent la vot alături de fiica mea, cea care votează pentru prima dată la alegerile locale. Îi îndemn pe toţi tinerii din Târgu-Jiu să vină la vot în această zi şi să susţină proiectele europene, să susţină dezvoltarea infrastructurii şcolare şi infrastructurii rutiere în municipiul Târgu-Jiu, să susţină redobândirea patrimoniului furat în trecut. Vă aştept pe toţi târgujienii la vot în această zi”, a precizat Romanescu.

La ora 12.00, aproape 20% dintre gorjeni s-au prezentat la vot. Mai precis, este vorba de 56.711 votanți, ceea ce reprezintă 19,10% dintre gorjenii cu drept de vot.

A mers la urne și candidatul PSD la Primăria Târgu-Jiu, Ciprian Florescu. „Eu am VOTAT! Vino și tu la vot. Azi decidem cu toții soarta municipiului Târgu-Jiu”, a spus fostul prefect de Gorj.

„Am votat pentru o echipă competentă, de oameni profesioniști, responsabili, dedicați comunității și binelui general. O echipă care va pune faptele înaintea vorbelor!”, a transmis Mihai Weber, președintele PSD Gorj, după vot.

„Un singur tur, un singur vot. Nu-l irosi! Orice vot dat altor candidați este un vot pentru PSD. Votează inteligent dacă îți pasă de Gorj. Iulian Popescu este cel care poate rupe șirul anilor de administrație incompetentă în Gorj”, a fost mesajul deputatului Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.
„Hadeți cu toții la vot! Circuitul dusul oamenilor la vot, utilizat de către partidele clasice produce deja efecte în Gorj! Nu avem armele lor, nu avem constrângerile lor, nu avem agresiunea lor.Haideți să mergem la vot, să diluăm autobuzele cărate de ei și să decidem noi pentru noi!”, a transmis Radu Miruță, președintele USR Gorj.
Preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, candidat la șefia Consiliului Judeţean, a votat „pentru un alt mod de a face politică (…), pentru bunăstare şi pentru a schimba ceva în judeţul nostru”.

Peste 24% dintre gorjeni au votat până la ora 13.00. Este vorba de 71.535 de votanți. La ora 14.00, prezența la urne a fost de 28,79%.

Candidatul Pro România la funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, Luminiţa Popescu, a votat „pentru corectitudine şi bun-simţ”.

Prezența la vot până la ora 15.00 este de 33,16%, adică 98.455 de votanți. În municipiul Târgu Jiu au votat circa 20% dintre alegători. În opt localități, prezența la vot a depășit 50%. Este vorba de Cîlnic, Ciuperceni, Dănciulești, Mușetești, Negomir, Săcelu, Samarinești și Urdari.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ninel Muja, candidatul ALDE pentru șefia instituţiei, a votat pentru un judeţ mai curat, în care să se facă investiţii.

Deputatul Pro România Alin Văcaru, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că o votat „pentru schimbare”.

Până la ora 16.00, 37,36% dintre gorjeni au votat. S-au înregistrat și peste 4.000 de voturi pe liste suplșimentare. 752 de gorjeni au votat cu urna mobilă.

Candidatul Partidului Verde Gorj la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Ghimişi, a declarat că a votat „pentru un judeţ care va renaşte dacă îşi asumă tranziţia verde spre un viitor în bunăstare pentru toţi”.

La ora 17.00, au votat 41,62% dintre gorjeni. O oră mai târziu votaseră deja aproape 46% dintre gorjeni.

Circa 50% dintre gorjeni votraseră până la ora 19.00. Au votat 145.981 de gorjeni, respectiv 49,17%.

La ora 20.00, în Gorj au votat 52,52% dintre alegători.

54% dintre gorjeni s-au prezentat duminică la vot, peste media la nivel național. Cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în mediul rural. În total au votat puțin peste 160.000 de alegători, aproape 5.800 fiind pe liste suplimentare. S-au înregistrat și aproape 1.600 de voturi cu urna mobilă.

În municipiul Târgu-Jiu, prezența la vot a fost de circa 35%, în timp ce la Motru, 42,79% dintre alegători s-au prezentat la urne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here