Gorjul va avea hartă culturală

512

Începând de anul viitor, turiştii care ne vor vizita judeţul vor avea la dispoziţie şi o hartă culturală a Gorjului, hartă ce le va oferi, printre altele, informaţii legate de evenimente culturale, colecţii şi muzee din Gorj.

Conducerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj a anunţat că intenţionează să realizeze prima hartă culturală a judeţului. Aceasta ar urma să fie gata până la sfârşitul acestui an. „Un eveniment tipografic pe care sperăm să-l rezolvăm până la sfârşitul anului va fi prima hartă culturală a Gorjului, în ediţie de perete, dar şi în ediţie de buzunar, o hartă în care, în sfârşit, toţi cei care doresc vor putea să găsească toate informaţiile necesare despre instituţii culturale, despre mari evenimente culturale, despre colecţii şi muzee, despre arta tradiţională gorjenească, despre tot ceea ce înseamnă în ultimă instanţă creaţie interpretativă: bocitoare, descântătoare, povestitori, rapsozi, lăutari, ş.a.m.d.. Această hartă va veni în sprijinul tuturor celor care vor să viziteze Gorjul şi va avea trasee turistice foarte bine definite şi delimitate”, a precizat Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Album cu fotografii vechi, lansat până la sfârşitul anului
Tot până la sfârşitul acestui an, la editura Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj ar urma să apară şi un album cu fotografii vechi din Gorj, intitulat „Gorjul de altădată”. „Veţi putea descoperi un Gorj mitic, un Gorj arhaic, un Gorj medieval, dar şi un Gorj care se apropie cât de cât de vremurile noastre. Şi acelea reprezintă istorie”, a spus Ion Cepoi. În acest album ar urma să fie inclusă şi o fotografie a berăriei “La Neamţu”, berărie ce a aparţinut bunicului actriţei Elvira Godeanu. „Am avut deosebita plăcere de a descoperi, printre multe altele, o fotografie pe care nu credeam că o putem descoperi. Este vorba de berăria „La Neamţu”, berăria lui Iosif Visner, bunicul Elvirei Godeanu, lăsată moştenire lui Rudolf Visner, unchiul acesteia. Este primul document care atestă existenţa acelei berării a neamurilor Elvirei Godeanu”, a mai spus directorul CJCPCT Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here