Gorjul, sub cod galben de ploi

443

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, pentru intervalul 22 iunie, între orele 6.00 – 23.00, pentru mai multe judeţe din ţară. Pe parcursul zilei de vineri (22 iunie) vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie local în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

De asemenea, meteorologii au transmis şi o informare meteorologică, valabilă de mâine, de la orele 16.00, până sâmbătă, la ora 10.00, de perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 iunie) va continua să plouă local însemnat cantitativ și în centru și nord-est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here